LIGA NHL

Kopitar: Ni časa za utrujenost

Objavljeno 09. junij 2014 23.09 | Posodobljeno 09. junij 2014 23.09 | Piše: STA, Ma. F.

Kralji so zadnje tri tekme končnice dobili po podaljšku in logično vprašanje, ki se postavlja, je utrujenost.

NEW YORK – Slovenski hokejski as Anže Kopitar je pred nocojšnjo tretjo tekmo finala končnice severnoameriške hokejske lige NHL dobro razpoložen zaradi dveh zmag svojih Kraljev v Los Angelesu in pravi, da pričakuje izjemno vzdušje v domači dvorani newyorških Rendžerjev – v Madison Square Gardnu.

»Mislim, da smo se z dvema zmagama v zelo dobrem položaju in skušali bomo zmagati tudi nocoj. Razpoloženje v moštvu je sproščeno, kar mislim, da je dober znak za danes,« je v izjavi slovenskim dopisnikom povedal Kopitar.

Imajo en sam cilj

Los Angeles je zadnje tri tekme končnice dobil po podaljšku in logično vprašanje, ki se postavlja, je, ali oziroma koliko so igralci utrujeni. »Mislim, da sploh ni preveč časa misliti na to. Malo utrujenosti je, ampak zavedamo se, da na vsak prost dan naredimo vse, kar se da, da se čim bolj regeneriramo,« je dejal.

S svojo igro doslej je zadovoljen, saj je dosegel največ točk v končnici in je v igri za najboljšega igralca končnice. Obenem pa bi rad dosegel še kakšen gol več. »Mislim, da bi lahko padel kakšen gol več, toda trenutno ni pomembno, kdo daje gole, temveč le to, da jih. Imamo en sam cilj in gremo proti temu cilju,« je povedal Kopitar.

V dvorani Madison Square Garden ga čaka posebno vzdušje, saj so newyorški navijači znani kot zelo glasni in vneti. »Zanesljivo bo nekaj posebnega, ker je finale. Mislim, da bodo, po domače povedano, vsi zelo nakurjeni in bo zelo zanimivo,« je dejal. Slovenskim navijačem v domovini pa je sporočil, naj navijajo tako, kot so doslej.

 

Deli s prijatelji