NI BILO DOVOLJ

Kopitar dvakrat zadel

Objavljeno 13. april 2014 12.10 | Posodobljeno 13. april 2014 12.10 | Piše: STA, A. L.

»Dvorana je bila glasna, kar je vedno lepo videti in slišati. To bomo potrebovali. Zdaj pa imamo nekaj dni za počitek,« pravi slovenski as.

Anže Kopitar v akciji.

LOS ANGELES – Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je zadnjo tekmo rednega dela severnoameriške lige NHL končal s porazom. Moštvo Los Angeles Kings je po streljanju kazenskih strelov s 4 : 3 premagala drugouvrščena ekipa lige Anaheim Ducks. Hrušičan je dosegel dva gola, oba v tretji tretjini, njegov kazenski strel pa je Frederik Andersen ubranil.

Kralje je v vodstvo popeljal Dustin Brown, po minuti in 31 sekundah je izenačil Nick Bonino, Devante Smith-Pelly je v drugi tretjini popeljal v vodstvo Anaheim, nato pa je v zadnji tretjini Kopitar izid poravnal. Matt Beleskey je svoji ekipi priigral novo prednost, Hrušičan pa je izsilil podaljšek tri minute in 12 sekund pred koncem.

Nekaj dni za počitek

Kralje je le ena zmaga ločila do rekordne 47. za franšizo. V prvem krogu končnice jih zdaj čaka San Jose, z zadnjimi tekmami pa je zadovoljen tudi slovenski zvezdnik. »Mislim, da smo na zadnjih tekmah pokazali intenzivnost. Imeli smo jo, poskušali smo in očitno je to bila priprava za končnico,« je povedal Kopitar in pohvalil gledalce, ki so znova dodobra napolnili Staples Center. »Dvorana je bila glasna, kar je vedno lepo videti in slišati. To bomo potrebovali. Zdaj pa imamo nekaj dni za počitek.«

Toča golov

Boston je s 4 : 1 porazil Buffalo, Bruins pa so s 54 zmagami in z 18 porazi dosegli najboljši izkupiček franšize v ligi NHL po sezoni 1989/90. Junaka tekme sta bila David Krejči, ki je zadel dvakrat, in vratar Tuukka Rask s 24 obrambami. Za Boston sta zadela še Gregory Campbell in Patrice Bergeron, edini gol za Buffalo je dosegel Cody Hodgson.

Pravo točo golov so videli gledalci v Bridgestone Areni, kjer je domači Nashville s 7 : 5 premagal Chicago. Chicago je vodil že z 2 : 0, ko sta zadela Ben Smith in Marian Hossa, nato je Nashville izenačil po zadetkih Craiga Smitha in Ryana Ellisa, Matt Carey je Chicago znova povedel v vodstvo. Največ golov je padlo v zadnji tretjini, zadeli so Matt Cullen, Colin Wilson, Paul Gaustad, Patric Hornqvist in Shea Weber za domače ter Jeremy Morin in Andrew Shaw za goste.

Pittsbrugh je po podaljšku s 3 : 4 klonil proti Philadelphii, Montreal je po podaljšku z 1 : 0 premagal New York Rangers, z enakim izidom je po rednem delu tekme Ottawa ugnala Toronto, Columbus je bil v gosteh s 3 : 2 boljši od Floride, Edmonton s 5 : 2 doma od Vancouvra, Phoenix pa je z 2 : 3 klonil proti San Joseju.

Deli s prijatelji