HOKEJ

Kopitar bo z risi igral v Sočiju

Objavljeno 20. julij 2013 13.30 | Posodobljeno 20. julij 2013 13.35 | Piše: STA, R. T.

Vodstvi lige NHL in Mednarodne hokejske zveze (IIHF) sta dosegli dogovor o udeležbi igralcev na olimpijskih igrah 2014.

Anže Kopitar je prispeval podajo

NEW YORK – Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL in združenje igralcev NHL sta objavila, da sta dosegla dogovor z Mednarodno hokejsko zvezo (IIHF), tako da bodo igralci iz najmočnejšega prvenstva na svetu lahko nastopili na olimpijskih igrah v Sočiju prihodnje leto, poroča spletna stran Nhl.com.

Igralci iz lige NHL bodo torej na voljo 12 reprezentancam, ki so se uvrstile na OI 2014, med njimi je tudi Slovenija, ki bo tako lahko računala tudi na pomoč zvezdnika ekipe Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja.

Zadovoljstvo igralcev in navijačev

Igralci iz te severnoameriške lige bodo sicer petič zapored sodelovali na olimpijskem turnirju, prvič so igrali na OI 1998 v Naganu. V NHL pričakujejo, da bo na OI nastopilo več kot 120 igralcev iz njihovega tekmovanja.

»Odločitev, da bodo igralci iz NHL nastopili v Sočiju, je bila težka, ampak vemo, da bodo naši igralci to lepo sprejeli, še pomembneje pa je, da bodo tako zadovoljni številni navijači z vsega sveta,« je po objavi sporazuma povedal komisar lige NHL Gary Bettman.

Hokejisti v ligi NHL bodo v sezoni 2013/14 igrali po predvidenem programu do 9. februarja, v svoje klube pa se bodo vrnili 26. februarja. Olimpijski turnir bo trajal od 12. do 23. februarja.

Slovenija bo na OI igrala v skupini A skupaj z Rusijo, s Slovaško in z ZDA.
 

Deli s prijatelji