SMUČARSKI TEK

Katja Višnar druga v sprintu

Objavljeno 01. marec 2014 15.44 | Posodobljeno 01. marec 2014 15.44 | Piše: STA, K. K.

Vesna Fabjan, bronasta na olimpijskih igrah, je bila šesta.

LAHNI – Katja Višnar je bila druga v prosti tehniki na sprinterski tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku v Lahtiju na Finskem. Na 1,55 km jo je prehitela le Kikkan Randall, tretja pa je bila druga Američanka Sophie Caldwell. Vesna Fabjan, bronasta na olimpijskih igrah, je bila šesta.

Višnarjeva je za zmagovalko zaostala 57 stotink, Caldwellova pa 89. Fabjanova (+16,28) se je v zaključnem delu zapletla z olimpijsko zmagovalko Maiken Caspersen Falla iz Norveške; obe sta padli in končali na zadnjih dveh mestih.

Vse štiri Slovenke so bile uspešne v kvalifikacijah, ko je bila najhitrejša Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg, druga je bila Katja Višnar (+0,06), četrta Vesna Fabjan (+0,43), sedma Nika Razinger (+0,98), 20. pa Alenka Čebašek (+3,61). Razingarjeva je nato izpadla na tretjem mestu v drugi četrtfinalni skupini, v kateri je zmagala Fabjanova, Čebaškova pa je bila zadnja, šesta v prvi četrtfinalni skupini. Vesna Fabjan je slavila v tretji skupini in nato tudi v prvi polfinalni, v drugi polfinalni skupini pa je bila druga Višnarjeva.
 

Deli s prijatelji