SP V HOKEJU

Kapetan Razingar: Imamo vse, da premagamo ovire

Objavljeno 03. maj 2013 14.50 | Posodobljeno 03. maj 2013 15.25 | Piše: Rok Tamše

Dan pred uvodno tekmo proti Norveški smo se pogovarjali s kapetanom slovenske hokejske reprezentance Tomažem Razingarjem.

Odličen hokejist in uspešen gostinec

STOCKHOLM – Najboljši slovenski hokejisti so v Stockholmu opravili še zadnji trening pred uvodno tekmo na 77. svetovnem prvenstvu. V soboto ob 12.15 se bodo pomerili z Norveško, velikim hitom elitne divizije v zadnjih sezonah.

Na tribuni dvorane Hovet, ki je v neposredni bližini Globe Arene, je bilo kar nekaj oglednikov iz strokovnega vodstva Norvežanov, ki so podrobno spremljali vsak gib risov. Mimogrede: dvorana, ki jo v času SP uporabljajo za treninge (sprejme 8000 gledalcev), bi imela pri nas status imenitnega osrednjega hokejskega hrama.

Brata Rodman prispeta danes

Vadba risov je potekala gladko, brez težav. Ko bosta popoldan v hotel, ki sodi v poslovno-športno-trgovski kompleks Globe, iz Nemčije prispela še napadalca Marcel in David Rodman, bo vsaj malce odleglo tudi selektorju Matjažu Kopitarju. Včeraj je bil zaradi njune odsotnosti še slabe volje, danes njegove misli že povsem zapolnjujejo Norvežani.

Dvakrat težje kot v Vojensu

Nasmejan je trening končal tudi prekaljeni kapetan Tomaž Razingar, ki je za Slovenijo igral na vseh šestih turnirjih elitne skupine, tudi leta 2002 na Švedskem. Februarja je v danskem Vojensu za nameček moštvo vodil še do nastopa do olimpijskih iger. »Zdaj smo imeli bistveno več časa za priprave, tako za nabiranje kondicije kot za taktična uigravanja. Mislim, da nas čaka dvakrat težji turnir kot v Vojensu. Tu bomo imeli štiri tekme več proti še boljšim ekipam. Tudi zato bo takrat start zelo, zelo pomemben. Če premagamo Norveško, nam bo veliko pomenilo. Imamo dobro formo in ozračje za vse ovire, ki nas čakajo,« je dal jasno vedeti kapetan.

Marcel in David potrebujeta počitek

Je prihod bratov Rodman tik pred zdajci za to moštvo sploh kakšen problem? »Sploh ne. Preveč dobro se poznamo. Moštvo je enako kot v Vojensu, Marcel in David igrata skupaj v klubu in v reprezentanci, tako da v tem ni nobene težave. Za njiju je predvsem dobrodošel počitek, saj sta odigrala številne naporne tekme,« je pojasnil Raza. Nato pa še dodal: »V tej sezoni smo si zadali dva cilja. Prvega, uvrstitev na OI, smo uresničili, zdaj pa moramo to potrditi še z obstankom v elitni diviziji. S tem bi bila sezona za nas uspešna, v nasprotnem pomenu pa ne bo po naših željah.«

Deli s prijatelji