HOKEJ

Kanadčani pretrd oreh za Kopitarjevo ekipo

Objavljeno 22. september 2016 10.24 | Posodobljeno 22. september 2016 10.25 | Piše: STA, P. Pa.

Slavili so s 4 : 1.

TORONTO – Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je na svetovnem pokalu v tretji tekmi vendarle vpisal v statistiko učinkovitosti. Za reprezentanco Evrope je bil v tekmi proti Kanadi podajalec pri golu Slovaka Mariana Hosse, kar pa ni bilo dovolj za skupni uspeh, saj so gostitelji tekmo, ki ni odločala o ničemer, dobili s 4 : 1 (2 : 0, 1 : 1, 1 : 0).

Tako Kanada kot Evropa sta imeli pred obračunom že zagotovljeni mesti v polfinalu, a vseeno ni bilo nobenega taktiziranja. Obe ekipi sta želeli zmagati, Kanadčani pa so spet pokazali, zakaj so glavni favoriti turnirja, bili so namreč precej boljši tekmec. Več so streljali (46 : 20), pripravili so si več priložnosti, na koncu pa so dosegli tudi več golov, za kar so bili zaslužni Jonathan Toews, natančen je bil dvakrat, poleg tega pa je prispeval še podajo, Sidney Crosby in Logan Couture.

Hossa je na začetku tretjine znižal, to pa je bilo tudi vse. Kopitar je v dobrih dvajsetih minutah na ledu dvakrat streljal na gol, a ni bil dovolj natančen.

Ekipa Severne Amerike je po podaljšku s 4 : 3 premagala Švedsko, odločilni gol je dosegel Nathan MacKinnon, ki je po njem uprizoril noro veselje, a šele pozneje ugotovil, da je storil napako. Izid je namreč vseeno bolj ustrezal Švedom, ki so se s točko uvrstili v polfinale, medtem ko bo Severna Amerika potrebovala pomoč Fincev, ki bi morali premagati Ruse.

»Mislil sem, da smo s s tem zagotovili uvrstitev v polfinale, žal sem se zmotil,« je po tekmi priznal MacKinnon, a hitro ugotovil, da se njegovo veselje lahko razlaga tudi drugače. »Dosegli smo prestižno zmago, s katero smo ohranili upanje. Jutri bo stresno, toda Fincem popolnoma zaupamo.«

Švedi so že po minuti in 35 sekundah zaostajali z 0 : 2, po prvi tretjini pa je Severna Amerika vodila s 3 : 2. V drugi tretjini ni bilo golov, Patrik Berglund je v tretji izenačil, kar je bilo za Švede dovolj. Severnoameričani pa so zmago zaslužili, saj je Skandinavce skozi vso tekmo reševal Henrik Lundqvist, zbral je kar 45 obramb.

Deli s prijatelji