LIGA NHL

Kanadčan 1., Kopitarjevi vzeli Šveda

Objavljeno 28. junij 2014 13.38 | Posodobljeno 28. junij 2014 13.38 | Piše: STA, D. P.

Mladi Kanadčan kljub 193 cm in 100 kilogramom velja za izjemno hitrega drsalca, ob tem pa je zelo učinkovit tudi v napadalnih nalogah.

Kanadčan je bil prvo ime nabora lige NHL.

PHILADELPHIA – Kanadski branilec Aaron Ekblad (18), prvi izbor na letošnjem naboru severnoameriške hokejske lige NHL, ki te dni poteka v dvorani Wells Fargo Center v Philadelphii, se bo pridružil moštvu Florida Panthers. Prvaki lige NHL Los Angeles Kings so izbirali 29. in izbrali Šveda Adriana Kempeja.

Hiter drsalec

Ekblad, ki je doslej igral za ekipo Barrie Colts v ontarijski hokejski ligi, je na 58 tekmah dosegel 23 golov in 53 podaj. Mladi Kanadčan kljub 193 cm in 100 kilogramom velja za izjemno hitrega drsalca, ob tem pa je zelo učinkovit tudi v napadalnih nalogah.

Drugi izbor na naboru je pripadel moštvu Buffalo Sabres, ki je izbralo še enega Kanadčana, Sama Reinharta, tretji pa Edmontonu, kjer so se odločili za nemškega napadalca Leona Draisaitla.

Visoko tudi Danec

Med prvo deseterico je kar osem Kanadčanov, poleg Draisaitla pa je od evropskih igralcev v družbi najbolj zaželenih hokejistov pristal še Danec Nikolaj Ehlers, ki so ga kot devetega izbrali v moštvu Winnipeg Jets.

Deli s prijatelji