STRAH PRED ODPOVEDJO

Kaj je na startu zagrabilo Tino?

Objavljeno 01. marec 2015 17.40 | Posodobljeno 01. marec 2015 17.56 | Piše: STA, S. U.

Dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja Tina Maze je bila danes druga na kombinaciji svetovnega pokala alpskih smučark v Banskem.

BANSKO – Dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja Tina Maze je bila danes druga na kombinaciji svetovnega pokala alpskih smučark v Banskem. Vodilna v skupnem seštevku pokala je za 39 stotink zaostala za Avstrijko Anno Fenninger, branilko velikega kristalnega globusa in njeno največjo tekmico za letošnji globus. Tretja je bila Avstrijka Kathrin Zettel.

Slovenska športnica leta je danes dosegla novih pomembnih 80 točk v lovu za skupno zmago, a jih je njena največja tekmica za veliki globus Fenningerjeva z zmago še dvajset več. Zdaj ju loči še 64 pokalnih točk, že v ponedeljek bosta Avstrijka in Slovenka spet v središču pozornosti, ko bodo na voljo nove točke.

Zadovoljna s tekmo

A Mazejeva je bila po današnjem drugem mestu vseeno zadovoljna, tekmo si je že dolgo želela in danes tudi dobila priložnost za dokazovanje. »V bistvu sem v cilju slaloma začutila veliko olajšanje. Bila sem vesela, ko sem prevzela vodstvo, vedela sem, da sem svoje delo opravila solidno. Res je, da bi se dalo še bolje smučati, a nisem želela tvegati preveč, zato sem smučala nekoliko bolj zadržano, ampak vseeno mislim, da je to super rezultat, sploh po tem, kar se je dogajalo v Mariboru,« je dejala Mazejeva, ki je prejšnji konec tedna v štajerski prestolnici dvakrat odstopila.

Nekaj težav je imela že v superveleslalomu, ki ga je večkrat znova ustavila megla. »Zgoraj se nisem znašla, proga je res grozna, hvalabogu, da se je vsaj videlo, ker v slabi vidljivosti po taki progi smučati res ni prijetno. Zdi se mi, da je bila tekma precej na meji, spuščati se dol v megli, poleg tega spet vse te prestavitve, dva dni čakanja ... Vse skupaj je bilo še težje. Za mano je težek, a uspešen dan,« je povedala Korošica.

Zagrabile so je misli

Dekleta so si na startu čas krajšala po svoje, Mazejeva je bila ena od pobudnic kepanja, nihče pa si ni želel nove odpovedi. »Zgoraj sem imela čudne občutke ob vsem tem čakanju. Zagrabile so me misli, da spet ne bo nič, potem vidiš meglo, ki se premika in si znova zbran ... Vse to te potem precej 'skuri',« je pojasnila Mazejeva.

Dobro se zaveda, da bo boj s Fenningerjevo težak vse do konca, sploh po odstopih v Mariboru. »Še vedno bom šla tekmo za tekmo, bo pa težek boj do konca sezone. Tega sem se še dodatno zavedela v Mariboru, si dodala nekaj dodatnega bremena, ampak mislim, da sem sposobna dobro izpeljati take težke tekme in bom pozitivna do konca ter držala to 'špuro', ki sem si jo zadala,« je dejala slovenska smučarka.

Novo priložnost bo imela v Banskem že v ponedeljek, ko je ob 10. uri na sporedu še en superveleslalom, ki je odpadel v petek. »Za superveleslalom jutri pričakujem podobno kot danes, si pa ne želim preveč čakanja na tekmo. S tem, ko sem se danes spustila dol, verjamem, da mi bo lažje,« je zaključila Mazejeva.

Deli s prijatelji