OSEM TEKEM PRED KONCEM

Jure Košir verjame v Tinino končno zmago, Tone Vogrinec ne

Objavljeno 03. marec 2015 11.56 | Posodobljeno 03. marec 2015 16.35 | Piše: A. L.

Bo Tini šest let mlajša tekmovalka Anna Fenninger na koncu sezone iz rok vzela veliki kristalni globus?

Čeprav je upokojena smučarka Maria Höfl-Riesch konec februarja napovedala, da bo veliki kristalni globus v roke dobila Tina Maze, boj do konca sezone ostaja odprt. Tina je res trenutno vodilna smučarka v skupnem seštevku, do danes si je prismučala 1145 točk, a prva zasledovalka Avstrijka Anna Fenninger ji s 1101 točko že diha za ovratnik.

Razlika med njima je zgolj 44 točk, do konca sezone pa je še osem tekem.

Tekme, ki so ostale do konca sezone:

7. marec, 10.45Garmisch-Partenkirchen, smuk
8. marec, 12.15Garmisch-Partenkirchen, superveleslalom
13. marec, 16.00Åre, veleslalom
14. marec, 10.30Åre, slalom
18. marec, 11.30Meribel, smuk
19. marec, 11.30Meribel, superveleslalom
21. marec, 09.00Meribel, slalom
22. marec, 10.00Meribel, veleslalom

Tini, ki je šest let starejša od Avstrijke, gre v prid, da sta dve tekmi (od osmih) slaloma, v katerih pa Fenningerjeva ne tekmuje. Je to dovolj? Za komentar smo zaprosili znana smučarska poznavalca.

 Tone Vogrinec
image

»Bojim se, da je prednost premajhna. Da bo na koncu usoden Maribor, ko ni osvojila točk. Mislim, da je Anna Fenninger v življenjski formi, in na sporedu so večinoma discipline, ki gredo njej na roko. Zelo težko bo za Tino.«

 Jure Košir
image
a:1:{s:11:"description";s:106:"Jure Košir je podal nepreklicno odstopno izjavo z mesta predsednika Odbora in Zbora alpskih disciplin SZS";}

»Zelo težko je napovedati, ali je dovolj. Vsekakor prednost je. Je pa videti, da sta zelo skupaj. Pokazalo se je, da ni takšne razlike v neki hitrosti. Sploh v superveleslalomu. Mene je presenetila vožnja Anne Fenninger v slalomu. Mislim pa, da je Tina toliko izkušena, da bo pokazala zobe in osvojila veliki kristalni globus.

V Garmischu je drugačna proga, ker moraš zelo dobro drseti, kar bolj ustreza Tini. Mislim, da bo napeto. Anna Fenninger je v strašanski formi, ampak ni nujno, da jo bo obdržala do konca.

Tina lahko precej točk osvoji tudi v slalomu. Odstopila je samo v Mariboru, govorim za slalom, po zelo dolgem času. Če bo dokaj normalno prismučala v cilj, si lahko obeta precej točk.«

Zanimiv bo tudi boj za tretje mesto. Američanka Mikaela Shiffrin ima 750 točk, Lindsey Vonn, Američanka, ki se je vrnila po poškodbi, pa 44 manj.

Deli s prijatelji