DERBI

Jesenice premagale Olimpijo

Objavljeno 14. april 2015 00.01 | Posodobljeno 14. april 2015 00.01 | Piše: STA, P. Pa.

Jeseničani so še drugič zmagali v Ljubljani.

LJUBLJANA – Hokejisti Sija Acronija Jesenice so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva premagali Telemach Olimpijo s 4 : 1 (2 : 0, 0 : 0, 2 : 1) in povedli z 2 : 1 v zmagah. Moštvi igrata na tri zmage, naslednja, morda že odločilna tekma, pa bo v sredo ob 19.30 na Jesenicah.

Finalna serija državnega prvenstva se bo raztegnila na vsaj štiri tekme. Tiste, ki so pričakovali ekspresno pot favoriziranih Ljubljančanov, so Jeseničani presenetili že na prvi tekmi, zmaji pa so se na drugi tako nenadejano znašli pod pritiskom, a so uspešno vrnili udarec. Toda danes so spet zmagali gostje.

Tudi na tretji tekmi so Jeseničani hitro pokazali, da statusa favorita na papirju tekmecem ne bodo priznali. Oni so narekovali ritem v uvodu prve tretjine, pripravili pa so si tudi lepše priložnosti. Aleš Remar dvakrat ni bil uspešen, na drugi strani pa ne Gregor Koblar, Aleš Mušič in Tom Zanoški.

Prvi so nato zadeli gostje, ko se je Sašo Rajsar med štirimi tekmeci sprehodil do gola in z natančnim strelom ugnal vratarja Miiko Wiikmana. Gostje so imeli novo priložnost za povišanje vodstva v 13. minuti, a kar minute in 45 sekund prednosti 5 : 3 niso znali spremeniti še v kakšen gol. So pa v 19. izkoristili nezbranost domače obrambe, po natančni podaji izza gola je bil na pravem mestu pred vrati Remar in plošček preusmeril v gol za lepo prednost pred nadaljevanjem.

Prežali na napake in bežali v protinapade

V drugi tretjini so morali zmaji vse moči usmeriti v napad. Več so bili pred vrati Aleksisa Ahlqvista, toda brez pravega učinka tudi ob številčni prednosti. Jeseničani pa so prežali na napake in hiteli v protinapade, tako da je moral tudi Wiikman nekajkrat resno posredovati. Domači so nato spet imeli igralca več, a so se borbeni gostje ubranili. A s hitrim golom že v prvi minuti zadnje tretjine (Zanoški) so domači le napovedali, da še razmišljajo o preobratu in zmagi. Morda bi se za domače še obrnilo drugače, če bi Anže Ropret v 50. minuti zadel prazen gol z dveh metrov, neuspešen pa je bil tudi Pešut pet minut zatem. Na drugi strani pa so bili Gorenjci hladnokrvno učinkoviti, prodor Mihe Brusa se je končal z zmagovitim zadetkom, za piko na i pa je tik pred koncem v mreži domačih končal še en plošček.

Naslednje dejanje finala bo v sredo na Jesenicah, kjer se obeta hokejski dan. Zgoščen urnik tekmovanj v DP in priprav reprezentance s prijateljskimi tekmami je namreč prinesel najprej reprezentančno tekmo Slovenija – Japonska ob 16. uri, zvečer ob 19.30 pa še četrti finalni obračun med rdečimi in zelenimi.
 

Deli s prijatelji