NA LEDU

Jeglič svari, da ne smejo zaspati

Objavljeno 26. april 2016 11.50 | Posodobljeno 26. april 2016 11.51 | Piše: M. U.

Slovenija odločno drsa in zabija na poti do elitne skupine hokejskega SP.

Ris Miha Verlič si brusi kremplje za Poljake. Foto: IIHF

V Katovicah gre hokejsko vse po načrtih, za nekatere že, za druge ne. Na svetovnem prvenstvu divizije I skupine A ima Slovenija po tekmah z Japonsko in Italijo dve zmagi, po dnevu premora pa se bo drevi ob 20. uri v svoji tretji tekmi pomerila z gostiteljico Poljsko. Ta je po porazu z Italijo v drugem krogu z 1:4 presenetljivo izgubila še z Južno Korejo in sanje o želeni uvrstitvi v elitno skupino SP so se že skoraj popolnoma razblinile. Varovanci Nika Zupančiča pa trdno drsajo in zabijajo zadetke, da bodo v naslednjem letu med elito zaigrali na tekmovanju v Franciji in Nemčiji.

Zupančičevi so proti obrambno močnim azzurrom predvsem izrabljali tisto, kar so tudi morali; zadevali so ob premoči igralca več na ledu. »Cilj je naslednja tekma in zmaga proti Poljski. Podcenjevanja nasprotnikov ni. Vsakogar je treba do določene meje spoštovati,« meni selektor Nik Zupančič. »Naš cilj je, da dobimo vseh pet tekem, storili smo že dva koraka naprej. Glavna stvar je, da ne zaspimo. Proti Poljakom moramo startati od začetka, dvorana bo najbrž polna, a to lahko izrabimo, da tudi nas ponese do agresivne igre,« je dodal Žiga Jeglič. »Lepšega začetka si ne bi mogli želeti. A samo takšne cilje si moraš zastaviti. Imamo še tri tekme, nekaj smo dosegli, a v resnici je še precej pred nami, delati bo treba do konca,« je menil branilec Aleš Kranjc.

Slovenija najboljša

Za Poljake bo drevišnje srečanje zadnja priložnost, da z zmago dobijo nov zagon. V njihovih vrstah je denimo tudi napadalec Marcin Kolusz, ki ga je klub Minnesota Wild iz NHL leta 2003 kot 157. izbral na naboru za poklicno hokejsko ligo. Če je poljski trener Jacek Plachta za tekmo proti Italiji dejal, da je bila to ena najslabših tekem njegove reprezentance, ki so jo odigrali, če ne celo najslabša, le kaj je potem rekel po porazu z Južnimi Korejci? »Poskušali smo po najboljših močeh, to z naše strani niti ni bila slaba tekma, igrali smo dobro. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izrabili. Zdaj se moramo pomiriti in se pogovoriti. Kajti naš naslednji tekmec Slovenija je, tako menim, najboljše moštvo tukaj v Katovicah,« je ocenil Jacek Plachta. Tudi srednji napadalec prvega poljskega napada Tomasz Malasinski je dodal, da je bila uvodna tekma proti Italiji zelo pomembna, po korejskem kiksu pa bo treba zdaj reševati kožo.

Slovenija je torej na odlični poti, da zasede eno od prvih dveh mest in napreduje v elito. Po Poljski jo do konca SP čakata še tekmi v sredo z Južno Korejo in v petek z večno tekmico Avstrijo. 

Prišel tudi Sabolič

Slovenski hokejski reprezentanci na svetovnem prvenstvu divizije I na Poljskem se je včeraj pridružil še napadalec Robert Sabolič. Njegova praška Sparta je izgubila finale končnice češke ekstra lige, napadalec pa se ni obotavljal in je nemudoma odpotoval v Katovice ter se pridružil četi Nika Zupančiča.

 

Deli s prijatelji