ŠKANDALOZNO

Javni prepir Massija in Kunca v Schladmingu

Objavljeno 15. februar 2013 11.34 | Posodobljeno 15. februar 2013 11.34 | Piše: R. T.

Tina Maze je včeraj osvojila še tretjo kolajno na svetovnem prvenstvu, praznovanje pa je zasenčil incident v hotelu.

Korošica in Italijan hodita po robu.

SCHLADMING – Po poročanju nekaterih slovenskih medijev sta se včeraj zvečer v hotelu Tauernblick v Schladmingu sprla Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, in trener tehničnih disciplin v slovenski reprezentanci Mitja Kunc. Padle so težke besede, trenerja sta se menda pred očmi predstavnikov Smučarske zveze Slovenije in pokroviteljev slovenske reprezentance tudi fizično spopadla.

Neljubi dogodek je povzročilo vmešavanje reprezentančnih trenerjev v radijsko zvezo med Massijem in Tino pred začetkom včerajšnje 1. veleslalomske vožnje. Šampionska naveza ima namreč rezerviran svoj kanal za komuniciranje, drugi trenerji slovenske reprezentance pa imajo svoje. »To, da se je med prvim tekom nekdo vmešaval v naše pogovore po radijskih linijah, je samo dokaz popolne neprofesionalnosti nekaterih slovenskih trenerjev. To bom razčistil, čeprav vnaprej vem, da se bodo vsi izmikali in opravičevali. Take stvari so se že dogajale. Če hočejo biti turisti, naj gredo na kak drug breg. Vem, kdo je bil, in boljše bo, da ga v tem trenutku ne dobim,« je za Večer, ki je prvi objavil zgodbo, povedal Massi.

Strasti je umirjal Vlado Makuc, strokovni vodja ženskih reprezentanc, ki je za MMC povedal: »Do zapleta je prišlo zaradi frekvenc. Frekvenca ena je rezervirana za ekipo Tino Maze, druge pa za druge trenerje. Prišlo je do pomote. Eden izmed trenerjev se je hotel pogovarjati na frekvenci sedem, kot je imel navado na starih napravah, vendar imajo nove le šest frekvenc. Povsem človeška napaka. Massiju smo pojasnili zadevo in se mu opravičili, vendar ni želel sprejeti naše interpretacije. Uporabil je besede, ki ne spadajo na človeško raven komuniciranja.«

Tako sinoči slovenska smučarska družina po tretji osvojeni kolajni Tine Maze ni praznovala skupaj. Korošica se je s svojo ekipo zabavala na prireditvi svojega pokrovitelja, Smučarska zveza Slovenije (SZS) pa je proslavo odpovedala.

Deli s prijatelji