SUPERVELESLALOM

Jansrud petič zmagal v Kvitfjellu, trije Slovenci do točk

Objavljeno 13. marec 2016 16.07 | Posodobljeno 13. marec 2016 16.07 | Piše: STA, S. U.

V skupnem seštevku svetovnega pokala si je Hirscher že zagotovil veliki kristalni globus, do konca so le še štiri tekme.

KVITFJELL – Norvežan Kjetil Jansrud je zmagovalec predzadnjega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kvitfjellu. Točke so na sedmem moškem superveleslalomu v tej sezoni osvojili trije Slovenci, Boštjan Kline je bil 26. (+ 1,76), Martin Čater 27. (+ 1,80) in Klemen Kosi 28. (+ 1,83). Rok Perko je na drugi tekmi po vrnitvi po poškodbi odstopil.

Drugo mesto je pripadlo Avstrijcu Vincentu Kriechmayerju, ki je zaostal 17 stotink sekunde, tretje mesto je osvojil Italijan Dominik Paris z zaostankom 32 stotink sekunde. Jansrud je dosegel 5. zmago v Kvitfjellu in 14. v svetovnem pokalu. Skupno ima v tej sezoni že štiri zmage, prvo superveleslalomsko. Sicer pa ima skupno že šest superveleslalomskih zmag v svetovnem pokalu.

V skupnem seštevku svetovnega pokala si je Avstrijec Marcel Hirscher dejansko že zagotovil veliki kristalni globus, do konca so le še štiri tekme, Marcel Hirscher, ki sicer na Norveškem ni nastopil, pa pred Norvežanom Henrikom Kristoffersenom, ta je prav tako izpustil Kvitfjell, vodi za 353 točk.

Od članov slovenske moške ekipe bo na sklepnem dejanju sezone, finalu v St. Moritzu, nastopil le Kline v smuku in superveleslalomu, s trenutno 18. mestom v smukaškem in 14. mestom v superveleslalomskem seštevku.

Deli s prijatelji