PORAZNO

Janez Jazbec zaostal skoraj osem sekund

Objavljeno 16. december 2012 12.17 | Posodobljeno 16. december 2012 12.17 | Piše: D. P., STA

Ligety, ki je zmagal na uvodnih dveh veleslalomih (Sölden, Beaver Creek), na prejšnjem v Val d‘Iseru pa je bil tretji, je postavil zelo visoke standarde.

Američan je razred zase.

VAL GARDENA – Vodilni v veleslalomskem seštevku Američan Ted Ligety (1:70,10) je deklasiral vso konkurenco v prvi vožnji veleslaloma na progi Gran Risa v italijanski Val Gardeni. Prvi zasledovalec, branilec skupne zmage in najboljši veleslalomist minule sezone, Avstrijec Marcel Hirscher je na drugem mestu zaostal za kar 2,40 sekunde.

Ligety brez milosti

Ligety, ki je zmagal na uvodnih dveh veleslalomih (Sölden, Beaver Creek), na prejšnjem v Val d'Iseru pa je bil tretji, je postavil zelo visoke standarde za vse tekmovalce na klasičnem veleslalomu v italijanskih Dolomitih in pokazal na velikanski razkorak med veleslalomisti v svetovnem pokalu.

Ligety, ki se je spustil po progi s startno številko dve, je namreč Avstrijca Hannesa Reichelta, ki je odprl četrti veleslalom sezone, prehitel za neverjetnih dobrih pet sekund. V prvi vožnji se je Američanu iz prve jakostne skupine najbolj približal zmagovalec veleslaloma v Val d'Iseru Hirscher, a še ta z več kot dvema sekundama zaostanka. Tretji čas je postavil Francoz Alexis Pinturault, ki si je za vodilnim nabral za 2,72 sekunde zaostanka. Z manj kot trisekundnim zaostankom se lahko 'pohvalijo' le še trije smučarji – Francoz Thomas Fanara (+2,74) Italijan Massimiliano Blardone (+2,82) in Avstrijec Benjamin Raich (+2,91), preostali pa so v prvi vožnji zaostali tri, štiri ali več sekund.

Jazbec razočaral

Prvemu slovenskemu favoritu Janezu Jazbecu, ki je na prvih dveh veleslalomih osvojil točke z 21. in 29. mestom, na tretjem pa je odstopil v drugi vožnji, se tokrat ni izšlo po načrtih. S startno številko 37 je namreč že na precej načeti progi ob prihodu v start dosegel 33. čas z epskim zaostankom več kot sedem sekund (+7,80), medtem ko je Klemen Kosi s številko 64 in zaostankom 8,27 sekunde pristal na 48. mestu.
 

Deli s prijatelji