HOKEJ

Jan Muršak k Rusom

Objavljeno 07. maj 2013 13.52 | Posodobljeno 07. maj 2013 13.52 | Piše: STA, T. L.

Za slovenskega napadalca se je zanimal tudi zagrebški Medveščak, vendar pa se je 25-letni igralec odločil za skrajni ruski vzhod.

Jan Muršak.

LJUBLJANA – Slovenski reprezentant Jan Muršak bo v prihodnji sezoni zaigral v ruski hokejski ligi KHL. Pesničan se bo preselil k moštvu Amur iz Habarovska, s katerim je podpisal dvoletno pogodbo.

Za slovenskega napadalca se je zanimal tudi zagrebški Medveščak, ki bo drugo leto postal 28. klub te druge najmočnejše hokejske lige na svetu, vendar pa se je naš 25-letni igralec odločil za klub s skrajnega vzhoda Rusije, ki je od Kitajske oddaljen le 30 kilometrov.

Muršak je kariero začel pri domačem klubu HDK Maribor, od sezone 2006/2007 pa je igral onstran Atlantika v nižji severnoameriški ligi AHL za klub Grand Rapids Griffins, podružnično ekipo slovitega Detroit Red Wings. Kot drugi Slovenec po Anžetu Kopitarju je zaigral tudi v severnoameriški hokejski ligi NHL.

Med prekinitvijo vseh dejavnosti v ligi NHL (izprtje) je oblekel zeleno-beli dres ter odigral 30 tekem za ljubljansko Olimpijo v razširjenem avstrijskem prvenstvu, v tem času je dosegel 19 zadetkov in prispeval 28 podaj.

Deli s prijatelji