BIATLON

Jakov Fak zmagal na Pokljuki

Objavljeno 13. december 2012 16.27 | Posodobljeno 13. december 2012 17.18 | Piše: Mo. S.

Biatlonci bodo do konca tedna tekmovali na pokljuški planoti.

Jakov Fak.

POKLJUKA – Prvi dan biatlonskega konca tedna na Pokljuki se je za našega Jakova Faka odvil odlično. Tekmo moškega sprinta na deset kilometrov za svetovni pokal je namreč po odličnem streljanju in teku končal na samem vrhu in se tako že drugič zapored zavihtel na prvo mesto, v svoji karieri pa tretjič.

Oba strelska nastopa je opravil brez napake, saj je zadel vseh deset tarč, z enakim izkupičkom pa je nadaljeval tudi Francoz Martin Fourcade, ki pa je v zadnjem delu popustil. Fak je v cilj na koncu vendarle prišel kot prvi in za osem desetink sekunde prehitel Emila Hegla Svendsna, ki je moral enkrat v kazenski krog. Tretji je vodilni v svetovnem pokalu Fourcade (+6,1/0).

Vetrovne razmere

»Odlično je tekmovati na domačem terenu. Upam, da ga bomo tokrat izkoristili v svoj prid. Komaj sem čakal, da pred domačo publiko pokažemo, koliko smo zmožni,« je povedal za nacionalno televizijo ter dodal, da strelišče kljub nekoliko vetrovnim razmeram obvladuje tako, kot je treba.

Klemen Bauer je pri drugem streljanju zgrešil trikrat in s tem kljub dobremu teku nekoliko pokvaril svojo uvrstitev. Na koncu je osvojil 22. mesto (+1:17,5/3), Peter Dokl (+2:06,4/0) je bil 57., Janez Marič (+4:10,3/5) pa 96.

Spored naslednjih tekem biatlonskega svetovnega pokala na Pokljuki

Petek, 14. december:

  •  14.20 7,5 km sprint, ženske

Sobota, 15. decembra:

  •  12.45 12,5 km zasledovalno, moški
  •  15.00 10 km zasledovalno, ženske

Nedelja, 16. decembra:

  •  13.00 15 km skupinski start, moški
  •  15.00 12,5 km skupinski start, ženske
Prizorišče na Pokljuki bo ta konec tedna obeležilo tudi 20. obletnico prvih tekem za svetovni pokal v biatlonu na slovenskih tleh. Prireditelji so vse proge »opremili« z umetnim snegom, kar 10.000 kubičnih metrov so ga pripravili, ustrezno razširili proge in tako izpolnili zahteve Mednarodne biatlonske zveze (IBU), ki je Pokljuko vključila v tekmovalni koledar tudi za prihodnje leto, prav tako pa je prizorišče v igri za tekme svetovnega pokala tudi v prihodnjih letih. 

 

Deli s prijatelji