USPEH

Jaka Hvala postal mladinski svetovni prvak

Objavljeno 24. januar 2013 23.13 | Posodobljeno 24. januar 2013 23.13 | Piše: S. U., STA

Za Hvalo je to druga medalja tovrstna medalja, lani je v turškem Erzurumu osvojil srebro.

Jaka Hvala.

LIBEREC – Slovenski smučarski skakalec Jaka Hvala je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Liberecu osvojil naslov najboljšega. Devetnajstletnik je v prvi seriji skočil 103 metre, v finalu pa meter manj. Za Hvalo je to druga medalja na tovrstnih tekmovanjih, lani je v turškem Erzurumu osvojil srebro. Srebro si je priskakal Poljak Klemens Muranka, bronast je bil Avstrijec Stefan Kraft.

Od preostalih slovenskih skakalcev je Cene Prevc končal na 11. mestu , Anže Semenič je bil 14., Matic Benedik pa se ni uvrstil v finale.

»S tem so se mi sanje iz otroštva izpolnile«

»Z rezultatom sem vsekakor zadovoljen ter tudi s skoki. Še vedno imam nekaj rezerve oziroma je nekaj malenkosti, ki se jih da izboljšati. Svoj cilj sem izpolnil. V primerjavi s treningom sem nastopil bolje. Naredil sem dva normalna skoka in sem zelo vesel. S tem so se mi sanje iz otroštva izpolnile. Ko sem odhajal na mladinsko svetovno prvenstvo, je bila želja medalja. Tudi sam sem si zadal po treningu visok cilj. Tako sem videl tudi, kako delujem pod nekoliko večjim pritiskom. Super mi je uspelo. Na dveh koncih hkrati se ne da biti. Po tekmi mi ni žal, da nisem odpotoval v Vikersund na letalnico. Upam, da bo na ekipni tekmi vsakemu uspelo sestaviti tiste prave skoke, take, kot znamo. Vsekakor je cilj popraviti lanskoletno uvrstitev in osvojiti medaljo. Če se bomo lepo zbrali in bo vsak prikazal tisto, kar zna, nam lahko uspe,« je po tekmi razmišljal novi mladinski svetovni prvak.

V soboto fante čaka še ekipna tekma.

Deli s prijatelji