SEŠTEVEK V SUPERVELESLALOMU

Ilka Štuhec prevzela vodstvo

Objavljeno 05. marec 2017 08.15 | Posodobljeno 05. marec 2017 08.15 | Piše: STA, A. L.

Vse do nastopa Sofie Goggia s številko 17 je kazalo, da bo stala na najvišji stopnički. Potem pa je prišla še Lindsey Vonn.

DŽONGSON – Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je ponovila včerajšnji uspeh v smukaški preizkušnji in danes osvojila tretje mesto tudi na superveleslalomu in s tem pred zadnjo tekmo v Aspenu prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi te discipline.

Štuhčeva je šla na progo kot peta in prevzela vodstvo. Vse do nastopa Italijanke Sofie Goggia s številko 17 je kazalo, da bo stala na najvišji stopnički. Zmagovalka smukaške preizkušnje v Džongsonu ji je veselje pokvarila s svojo drugo zaporedno zmago, med njiju pa se je potem s startno številko 19 vrinila še Američanka Lindsey Vonn in razvrstitev prvih treh na vrhu je bila povsem enaka tisti po včerajšnjem smuku.

Do sedaj vodilna v superveleslalomski razvrstitvi Tina Weirather je osvojila deveto mesto, druga Slovenka na tekmi Maruša Ferk pa 38.

Štuhčeva je doslej že osvojila mali kristalni globus v kombinaciji, ohranila pa si je vse možnosti za še dva mala (smuk, superveleslalom) in velikega.

Do konca sezone je na vrsti še šest individualnih tekem, od tega superveleslalom, smuk ter po dva slaloma in veleslaloma.

Vse tekme bodo v ZDA. Najprej prihodnji petek in soboto slalom ter veleslalom v Squaw Valleyju, preostale preizkušnje pa bodo v Aspenu.

Deli s prijatelji