VRHUNSKO

Ilka Štuhec je svetovna prvakinja!

Objavljeno 12. februar 2017 12.17 | Posodobljeno 12. februar 2017 13.29 | Piše: P. Pa.
Ključne besede: Ilka Štuhec

Na progo se je podala kot sedma in ugnala vso konkurenco.

Ilka Štuhec.

ST. MORITZ – Ilka Štuhec je na svetovnem prvenstvu v švicarskem St. Moritzu pokazala, da ni kar tako vodilna smukačica v svetovnem pokalu. Na progo se je podala s startno številko sedem in s štirimi desetinkami prevzela vodstvo od takratne vodilne Stephanie Venier. Američanka Lidsey Vonn je za Slovenko zaostala 0,45 stotinke.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu je smukaško krono osvojila Tina Maze.

»Neverjetno je, ko prideš v cilj, vidiš zeleno in vodstvo. Tako mi je odleglo, da sem kar zakričala,« je dejala v prvem odzivu za RTV Slovenija.

»Res noro«

Ilka Štuhec očitno še sama ne more dobro dojeti, kaj ji je uspelo. Na vprašanje novinarke RTVS Polone Bertoncelj je dejala, da še ni čisto dojela, da je postala nova svetovna prvakinja. Na vprašanje, kako se v tem trenutku počuti, je odvrnila, da najbolje, kolikor se pač lahko, in dodala, da tudi malo »jokasto«.

Razkrila je še, da na startu ni bila povsem sproščena. »Danes sem bila malo bolj nervozna, vendar se mi je uspelo zbrati in skoncentrirati. Zdaj je za mano.«

Priznala je tudi, da ni bilo ravno lahko spremljati tekmic, ki so za njo prihajale v cilj. »Ko čakaš, ne veš, kaj bo še kdo pokazal. Ni konec, dokler ni konec.« Vidno navdušena in olajšana je še dodala, da je bilo vse skupaj »res noro«. 

Osmoljenka tekme je gotovo Sofia Goggia, ki sta se ji na tekmi pripetili dve veliki napaki, ki sta jo gotovo stali stopničk. Razočaranje je bilo veliko, tolažila jo je tudi Lidsey Vonn

Štuhčeva je veljala za eno izmed favoritinj tudi v kombinaciji in superveleslalomu, a sta se ji oba nastopa nekoliko ponesrečila.

Deli s prijatelji