KOMBINACIJA

Ilka Štuhec danes druga!

Objavljeno 24. februar 2017 11.56 | Posodobljeno 24. februar 2017 17.24 | Piše: Mo. S.

Po odstopih prvih treh smučark je vodstvo tekmovanja sprejelo edino pametno odločitev.

CRANS MONTANA – Ilka Štuhec je na tekmi alpske kombinacije v švicarski Crans Montani ponovno stopila na stopničke – na drugo mesto. Zmagala je Italijanka Federica Brignone, tretja je bila Avstrijka Michaela Kirchgasser.

Maruša Ferk je tekmo končala na zanjo odličnem petem mestu.

Začetek za v pozabo

Današnja ženska alpska kombinacija se je začela s pravo katastrofo – s tremi odstopi takoj na začetkuimage. Ko je s proge zletela naša šampionka Ilka Štuhec, smo že mislili, da je imela tokrat pač smolo, potem pa sta takoj za njo odstopili še Tessa Worley in Denise Feierabend, ki je grdo padla in s prizorišča odšepala v solzah zaradi bolečin.

Po nekaj minutah ugibanja se je vodstvo tekmovanja vendarle odločilo, da je proga za tekmovalke preprosto prenevarna. Start so premaknili nekoliko niže, na rezervnega, tako da so smučarke, ki so odstopile, lahko startale še enkrat. Med njimi je bila tudi Štuhčeva, ki se je v drugo odrezala odlično.

Tekma se je ponovno začela ob 11.30, Ilka pa je po prvi vožnji vodila pred Italijanko Federico Brignone in Avstrijko Michaelo Kirchgasser.

Tekmo lahko na spodnji grafiki spremljate v živo:

Deli s prijatelji