ODLIČNA

Ilka med tremi najboljšimi: na dobri poti, da osvoji še drugi kristalni globus

Objavljeno 04. marec 2017 08.05 | Posodobljeno 04. marec 2017 08.05 | Piše: STA, A. L.

Za osvojitev malega kristalnega globusu v smuku mora na zadnji tekmi priti do štirih točk.

PJONGČANG – Ilka Štuhec je na predzadnjem smuku letošnjega svetovnega pokala osvojila tretje mesto s 23 stotinkami sekunde zaostanka za zmagovalko Italijanko Sofio Goggia. Druga je bila Američanka Lindsey Vonn.

Štuhčeva je za osvojitev malega kristalnega globusa v smuku potrebovala drugo mesto, vendar je z novo uvrstitvijo na stopničke malce podaljšala napetost do zadnje tekme v smuku 15. marca v ameriškem Aspenu v zvezni državi Kolorado, kjer mora za skupno smukaško zmago priti do štirih točk.

Prva je šla na progo Vonnova, ki je obdržala vodstvo tudi po nastopu tretje po vrsti Ilke Štuhec. Italijanka Goggieva, ki je v skupni smukaški razvrstitvi sezone na drugem mestu za slovensko šampionko, je kot peta prevzela vodstvo, nakar se razvrstitev od prvega do tretjega mesta ni spremenila vse do konca.

97 točk zaostanka

Goggieva je tako po devetih uvrstitvah na stopničke v letošnji sezoni prvič okusila slast zmage, vendar za Štuhčevo v skupnem seštevku smuka še vedno zaostaja za 97 točk.

Organizatorjem tekmovanja se je pri nastopu Švicarke Jasmine Flury s številko 21 pokvarila ura na cilju, ki ni delovala niti pri naslednjem nastopu Avstrijke Tamare Tippler, zato so tekmovanje za nekaj časa prekinili. Avstrijka se je potem uvrstila na peto mesto, Švicarka pa na sedmo.

S številko 41 je nastopila Maruša Ferk, ki je med 48 tekmovalkami zasedla 26. mesto z zaostankom dve sekundi in 60 stotink.

Deli s prijatelji