LIGA EBEL

Hokejistom Olimpije prva zmaga v tej sezoni

Objavljeno 27. september 2014 00.07 | Posodobljeno 27. september 2014 00.08 | Piše: STA, Mo. S.

Ljubljanski hokejisti so premagali beljaško ekipo z izidom 4 : 1.

Utrinek s srečanja.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 5. kroga lige EBEL premagali beljaško ekipo VSV s 4 : 1 (0 : 0, 3 : 0, 1 : 1).

Danes so se Ljubljančani pokazali v povsem novi luči in predvsem po zaslugi borbene predstave in učinkovite druge tretjine zasluženo dobili prvi točki v sezoni.

Začeli z zamudo

Tekma se je začela z zamudo, ker so Beljačani obtičali v zastojih na avtocesti. Tudi nadaljevanje je bilo razvlečeno, saj so ob koncu prve tretjine igralci razbili pleksisteklo in poskrbeli za dodatno zamudo. A vse skupaj je manj obremenilo domače hokejiste. Ti so že od začetka krenili napadalno in borbeno, povsem drugače kot na prejšnjih tekmah. Sad takšne igre so bile priložnosti pred vrati Thomasa Honeckla. Ob igralcu več sicer ni šlo, so se pa zmaji tudi ubranili ob številčni prednosti gostov. Gal Koren je v 19. minuti pobegnil v protinapad. Beljačani so ga ustavili s prekrškom, pri kazenskem strelu pa je nato Korenu veselje preprečila vratnica.

Toda dober začetek je dal domačim krila in nadaljevanje je bilo enako borbeno, a tudi bistveno učinkovitejše. Najprej je plošček po strelu Marvina Degona z modre črte končal v mreži tik ob vratnici, ko se veselje na sicer ne najpolnejših tribunah še ni poleglo, pa je 31 sekund zatem Žiga Pešut spretno preusmeril plošček v gol. Strateg VSV je vzel minuto odmora, naleta domačih pa še ni bilo konec. Po še nekaj nevarnih akcijah je bil v 34. minuti na pravem mestu pred golom Hunter Bishop in poskrbel za visoko vodstvo.

Preobrata ni bilo

V zadnjem delu so gostje pritisnili in tudi kmalu zadeli, vendar znižanje še ni pomenilo preobrata. Domači vratar Andy Chiodo je bil zanesljiv, ubranil je nekaj nevarnih poskusov tekmecev, izkazal pa se je predvsem po prodorih Seana Ringrosa in Benjamina Petrika. Povsem brez priložnosti niso bili niti domači, gostje pa so v zadnjih dveh minutah igrali brez vratarja in skušali še spremeniti izid. A domača obramba ni več klonila, šest sekund pred koncem pa je Bishop s strelom na prazen gol le še potrdil slavje zmajev.

V nedeljo Ljubljančane čaka še ena domača tekma, njihov tekmec bo Innsbruck.

Deli s prijatelji