LIGA TELEMACH

Hokejisti Telemacha Olimpije znova premagali Sapo Fehervar

Objavljeno 26. december 2012 23.33 | Posodobljeno 26. december 2012 23.34 | Piše: Ma. F., STA

Ljubljanski hokejisti so praznično dvojno gostovanje na Madžarskem končali na najboljši način.

SZEKESFEHERVAR – Hokejisti Olimpije so v tekmi 34. kroga lige Telemach v gosteh premagali madžarsko Sapo Fehervar z 2 : 1 (0 : 1, 0 : 0, 2 : 0). Ljubljanski hokejisti so praznično dvojno gostovanje na Madžarskem končali na najboljši možni način. Potem ko so pred tremi dnevi dobili že tekmo 33. kroga v Szekesfehervarju s 4 : 2, se je tudi njihovo današnje potovanje v isto dvorano končalo z istim učinkom. Osvojili so še dve točki za zmago z 2 : 1 (spet je bil mož odločitve Jan Muršak) in napovedali preboj proti sredini lestvice.

V nedeljo še gostovanje v Innsbrucku

Hokejisti Olimpije so že nekaj tekem v sezoni izgubili tudi zaradi grobih sodniških napak, tokrat pa so imeli nekaj sreče. Res pa je, da so domači pravzaprav sami krivi za dogajanje v 42. minuti, ko so sicer dosegli gol, plošček je nerodno odskočil in presenetil ljubljanskega vratarja Jerryja Kuhna, a ker se je vse skupaj dogajalo tako hitro, da ga ni videl nobeden od sodnikov, so šli ti na ogled posnetka. A tudi posnetek ni dal natančnega odgovora zaradi povsem zarošene kamere, zato zadetek ni obveljal.

Ljubljančani bodo v zgoščenem ritmu razširjene avstrijske lige, ki kljub prazničnim dnevom poteka po običajnem sporedu, že v petek igrali zadnjo domačo tekmo v letu 2012, njihov tekmec bo češki Znojmo, v nedeljo pa bodo leto končali še z gostovanjem v Innsbrucku.
 

Deli s prijatelji