LIGA EBEL

Hokejisti Telemacha Olimpije premagali celovško ekipo KAC

Objavljeno 16. december 2014 23.14 | Posodobljeno 16. december 2014 23.14 | Piše: STA, Ma. F.

Spet se je igralo v dvorani.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v vnaprej odigrani tekmi 29. kroga lige EBEL premagali celovško ekipo KAC z 2 : 0.

Načrti ljubljanskega kluba, ki je želel v predprazničnih dneh popestriti dogajanje v mestu tudi s tekmami na prostem, so doživeli črn scenarij. Potem ko so morali v nedeljo prvo tekmo napovedanega ledenega festivala pred slovenskim parlamentom na Trgu republike zaradi tehničnih težav in pretoplega vremena že prestaviti v dvorano Tivoli, je enaka usoda doletela še današnji obračun s sosedi z druge strani Karavank. Dvoboj s Celovčani na prostem bi imel še poseben mik tudi zaradi nedavne okrepitve pri celovških rdečih zmajih, Marcela Rodmana, tako pa se je slovenski reprezentant domačim navijačem predstavil kar pod streho v dvorani Tivoli. Odločitev o še drugi selitvi s prostega pod streho so v klubu sprejeli danes dopoldne, potem ko je toplo vreme zmehčalo ledeno ploskev, napoved pa je za večer obetala še dež.

V ligi EBEL zeleno-bele nova tekma čaka v petek na Dunaju. Ljubljanski klub je še sporočil, da si bo zdaj prizadeval v okvir ledenega festivala spraviti tekme z Dornbirnom, Bolzanom ali Salzburgom, ki so načrtovane za 23., 28. in 30. december, če bodo tekmeci privolili v igranje na prostem.
 

Deli s prijatelji