LIGA EBEL

Hokejisti Telemacha Olimpije izgubili na gostovanju v Dornbirnu

Objavljeno 01. februar 2015 21.46 | Posodobljeno 01. februar 2015 21.46 | Piše: STA, Ma. F.

Zmaji so končali na zadnjem mestu lestvice rednega dela s 34 točkami.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 44., zadnjega kroga rednega dela lige EBEL izgubili na gostovanju v Dornbirnu z 2 : 5 (0 : 2, 0 : 1, 2 : 2).

Po lepi zmagi v petek, ko je padel vodilni Salzburg, je slovenske prvake v zadnji tekmi prvega dela lige EBEL čakalo še najdaljše potovanje v Dornbirn, kjer do zdaj še niso osvojili niti točke.

Ker je bil zaostanek do predzadnjega Innsbrucka po 43 krogih le ena točka, so Ljubljančani imeli teoretično priložnost, da morda celo ujamejo in prehitijo tirolske tekmece, vendar brez sedmih poškodovanih igralcev (Kyle Medvec, Boštjan Groznik, Hunter Bishop, Aleš Mušič, Gal Koren, Matej Hočevar, Aljaž Uduč) kaj več od znosnega poraza ni bilo mogoče doseči.

Zmaji so tako končali na zadnjem mestu lestvice rednega dela s 34 točkami (kar pa je vseeno 13 več kot lani v tem času). Po reprezentančnem premoru se bo drugi del lige začel 10. februarja, za zeleno-bele z gostovanjem pri prvakih v Bolzanu, ki bo morda že ena od odločilnih tekem za morebiten preboj v končnico.
 

Deli s prijatelji