PIVOVARNA UNION ICE FEST

Hokejisti pred parlamentom

Objavljeno 03. december 2014 10.56 | Posodobljeno 03. december 2014 10.57 | Piše: R. T.

Pivovarna Union Ice Fest sredi decembra vabi na spektakel v središču Ljubljane.

Kapetan Telemach olimpije aleš Mušič se bo za ploščkom podil pred parlamentom. Foto: Roman Šipić/Delo

Dvomov ni več. Že danes bodo na Trgu republike v Ljubljani zahrumeli stroji, delavci bodo začeli postavljati ledeno ploskev in vso pripadajočo infrastrukturo. Vse to, da bi pred slovenskim parlamentom ustvarili ledeno deželo, ki bo do konca januarja gostila obiskovalce, željne takšnih in drugačnih spektaklov na ledu. Največji bo zagotovo že ta sredi decembra, ko hokejisti Telemach Olimpije vabijo na Pivovarna Union Ice Fest. Tega sestavljajo tri tekme zmajev; dve v ligi EBEL proti Sapa Fehervarju (14. decembra ob 17. uri) in KAC iz Celovca (16. decembra ob 19.15) ter ena v državnem prvenstvu proti večnemu tekmecu SIJ Acroni Jesenice (18. decembra ob 19.15). Tribune na prizorišču na prostem bodo sprejele 4500 obiskovalcev, v prodaji pa je po 3000 vstopnic za posamično tekmo, saj bodo prireditelji druge namenili pokroviteljem in VIP-gostom. Še to: na voljo bo le 700 sedežev, vsi drugi bodo tekme spremljali stoje (vstopnica za stojišče 16, za sedišče pa 20 evrov).

»To bo zagotovo lep dogodek, obetamo si veliko število ljudi. To ni velika stvar samo za naš klub in naše navijače, temveč za vse mesto, saj bo drsališče na voljo obiskovalcem kar šest tednov,« je dejal predsednik Telemach Olimpije Marko Popovič. Da se je projekt drsališča v centru prestolnice uresničil, je poskrbel nekdanji umetnostni drsalec Luka Klasinc, ki je zastopal Slovenijo tudi na olimpijskih igrah leta 1992 v Albertvillu. Njegovo podjetje Lucky Luka je namreč pri nas vodilno na področju drsanja, rolanja in postavljanja mobilnih drsališč. V prazničnih dneh in še do konca januarja bo skupaj s sodelavci poskrbel, da ne bo manjkalo zabave na ledeni ploskvi in ob njej. Tu omenimo še, da bo 30. januarja za zaključek teh aktivnosti na sporedu še ena hokejska tekma lige EBEL, takrat se bo Telemach Olimpija pomerila s Salzburgom.

Kapetan zeleno-belega moštva Aleš Mušič s soigralci že komaj čaka, da bo na ekskluzivni lokaciji doživel nov hokejski krst: »Seveda je to ogromen dogodek; ne samo za hokejiste, temveč za vso Ljubljano. To je še korak naprej v primerjavi z Ice Festom, ki je bil pred dvema letoma na stadionu za Bežigradom. Zelo lepo bo igrati v središču mesta. Maksimalno se bomo potrudili, da bodo vse točke ostale v Ljubljani.«

Deli s prijatelji