LIGA EBEL

Hokejisti Olimpije premagali Innsbruck

Objavljeno 06. januar 2014 21.54 | Posodobljeno 06. januar 2014 21.54 | Piše: STA, Mo. S.

Ljubljančani so zabeležili visoko zmago s 4 : 1.

Utrinek s srečanja.

INNSBRUCK – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi lige EBEL v gosteh premagali Innsbruck s 4 : 1 (0 : 0, 1 : 1, 3 : 0).

V uvodni tretjini tekmeca z dna lestvice nista navdušila, nekaj polpriložnosti pa sta vratarja, domači Adam Munro in gostujoči Jerry Kuhn, ustavila. V nadaljevanju so prvi zapretili gostje, priložnosti sta imela Gregor Koblar in Ken Ograjenšek, zadeli pa so domači. Christoph Echtler je presenetil Kuhna in poskrbel za vodstvo. Innsbruck je imel nato še priložnost z igralcem več, a so domači naredili napako, v protinapad je ušel Andrej Hebar in matiral Munroja za izenačenje.

Raztrgana in ne preveč privlačna predstava se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini, priložnost za odločilni zadetek pa so najprej zapravili domači v 52. minuti, ko je Tyler Donati meril čez gol. Gostje pa so svojo izkoristili dve minuti pozneje, ko je Koblar iz gneče ugnal Munroja. Tesno vodstvo so nato gostje hitro povišali, tri minute pred koncem je drugi gol na tekmi, spet iz protinapada, dosegel Hebar, zaostanek dveh golov pa so domači skušali izničiti z igro brez vratarja. A so prazna vrata Ljubljančani izkoristili še za en zadetek – uspešen je bil Gregor Ropret.

Deli s prijatelji