LIGA EBEL

Hokejisti Olimpije klonili še pred Čehi

Objavljeno 23. januar 2015 22.34 | Posodobljeno 23. januar 2015 22.34 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid srečanja je bil 2 : 5 za goste.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 41. kroga lige EBEL izgubili s češko ekipo Orli Znojmo z 2 : 5 (1 : 1, 1 : 3, 0 : 1).

Že dolgo je jasno, da se bodo ljubljanski hokejisti težko rešili zadnjega mesta po rednem delu tekmovanja. Na zadnjem gostovanju v Innsbrucku so se z zmago sicer približali neposrednim tekmecem na predzadnjem mestu na tri točke, toda zdaj so v boju za še kakšno več ostali brez močnega aduta – vratarja Andyja Chioda, ki je bil eden najboljših posameznikov ekipe.

Choido se je poslovil

Chiodo je, čeprav v ljubljanskem klubu zatrjujejo, da so mu redno izplačevali vse pogodbene obveznosti, zapustil ekipo in se podal na Finsko, kjer bo poiskal nove tekmovalne in finančne izzive v močnejšem tekmovanju. Njegovega naslednika so v klubu zavzeto iskali in tudi že našli – že v nedeljo bo branil 30-letni Finec Miika Wiikman, doslej član slovaške Banske Bystrice, ki ima izkušnje tudi iz severnoameriških lig AHL in ECHL. Iz kluba pod Rožnikom so sporočili, da je bil že pred sezono na njihovem seznamu želja, a takrat do dogovora ni prišlo, zdaj pa so že uredili vse papirje, tako da bo lahko branil na naslednji tekmi zeleno-belih. Začasno pa je danes vlogo prvega vratarja moral prevzeti Tomaž Trelc.

Prva tretjina izenačena, nato slabše

Favorizirani gostje, ki so na petem mestu lestvice in so igrali motivirano, ker teoretično še lahko izgubijo mesto med šesterico in s tem neposredno uvrstitev v končnico, so potrebovali šest minut, da so prišli do prvega gola. Do takrat je Trelc zbral nekaj dobrih obramb, ob prvem power-playu pa je klonil. V nadaljevanju so Čehi imeli rahlo terensko premoč, domači pa nekaj polpriložnosti, dokler ni gostujoče obrambe z lepim slalomom in golom za 1 : 1 presenetil Marvin Degon.

Izhodišče po prvih 20 minutah je bilo tako dobro, nadaljevanje pa ne. Kazen domačih ob koncu prvega dela se je maščevala dve sekundi pred iztekom, ko so v 22. minuti orli še drugič ob igralcu več dosegli zadetek. Za domače je imel dve veliki priložnosti Tom Zanoški v 28. minuti, po drugi so si šli sodniki odlično obrambo vratarja Chrisa Holta na golovi črti ogledat še na posnetku, a gola niso priznali. Zmaji so imeli v tem obdobju dvakrat igralca več, vendar niso zadeli, zato pa so bili uspešni gostje in v 32. minuti je bilo 1 : 3, za nameček pa so nato dve minuti pozneje po slabem posredovanju Trelca zadeli še z igralcem manj. Kanček upanja je obudil mladi Sebastjan Hadžič, ko je spretno podstavil palico pred golom za znižanje na 2 : 4.

Če bi Anže Ropret v 44. minuti ob številčni prednosti bolje zadel plošček, bi morda tekma še lahko imela drugačen razplet. A so nato domači, še vedno ob igralcu več, v svoji tretjini izgubili plošček, nato nepravilno ovirali tekmeca, kazenski strel pa je Jan Šeda spremenil v dokončno neulovljivo vodstvo s 5 : 2.

V naslednjem krogu bodo v nedeljo Ljubljani gostovali hokejisti drugouvrščenega Linza.

Deli s prijatelji