LIGA EBEL

Hokejisti Olimpije izgubili proti Grazu

Objavljeno 26. december 2013 21.45 | Posodobljeno 26. december 2013 21.45 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid je bil 3 : 2 za ekipo Graz 99ers.

GRADEC – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi lige EBEL v gosteh izgubili z ekipo Graz 99ers z 2 : 3 (0 : 1, 2 : 0, 0 : 2). Moštvi sta se v zadnjih štirih dneh pomerili še drugič. Na prvi tekmi v nedeljo so bili prepričljivo boljši zmaji (4 : 1), ki so bili tudi v gosteh na avstrijskem Štajerskem blizu uspeha, na koncu pa prekratki za en gol. 

Ljubljančani so začeli zelo napadalno, že v 20. sekundi je imel po strelu Mihe Verliča in obrambi Dannyja Sabourina priložnost Matevž Erman, a je zgrešil. Na drugi strani pa so to domači kaznovali, saj je Francis Lemieux ušel gostom in po samostojnem prodoru domače povedel v vodstvo. To je bil za goste hladen tuš, a so nadaljevali bolje in se ubranili prve številčne prednosti Gradca v osmi minuti, v 13. pa je imel dva nevarna poskusa Nick Ross.

Med strelce se je pri gostih že vpisal tudi novinec, še do nedavnega član zagrebškega Medveščaka Gal Koren, ki je pred prazniki podpisal pogodbo z ljubljansko ekipo do konca sezone.

V drugem delu so bili zmaji nevarnejši, kar so nazadnje tudi kronali z zadetki. V 28. minuti je najprej poskušal Ken Ograjenšek, a je njegov strel ustavil domači vratar, v 32. pa je po strelu Damjana Dervariča in obrambi Sabourina Jaka Zdešar lepo zadel za 1 : 1. V 35. minuti je na kazensko klop moral novi zmaj Gal Koren, ko pa se je vrnil na led, je vratar Jerry Kuhn ubranil strel domačih, plošček je preletel nekaj igralcev, prišel do Korena, ta je krenil v hiter protinapad po levi strani in na koncu še natančno meril za vodstvo 2 : 1.

Niso izkoristili igralca več

Začetek zadnjega dela pa je bil za zeleno-bele podobno slab kot začetek prve tretjine. V 24. sekundi je bil Ross strogo izključen, prednost igralca več pa so ob koncu kazni domači spremenili v izenačenje. Sledil je odprt boj s priložnostmi na obeh straneh, Ljubljančani pa niso bili uspešni z igralcem več, zapravili so dve taki prednosti. Na drugi strani so izkušeni domači hokejisti svoj drugi power-play izkoristili, pozabljeni branilec Mario Scalzo je s pravim projektilom zatresel mrežo, minimalno prednost pa je Gradec zadržal do konca.

Za Olimpijo po današnjem porazu ne bo veliko časa za počitek, saj jo že v petek čaka novo gostovanje pri Bolzanu.

Deli s prijatelji