LIGA EBEL

Hokejisti Olimpije izgubili proti Dornbirnu

Objavljeno 03. januar 2014 22.56 | Posodobljeno 03. januar 2014 22.57 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid v Ljubljani je 3 : 5.

Utrinek s srečanja.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi lige EBEL izgubili z Dornbirnom s 3 : 5 (0 : 1, 2 : 1, 1 : 3). Če bi zmaji izkoristili kakšno od številnih priložnosti, ki so si jih pripravili v prvih minutah tekme, bi bil končni izid morda drugačen. Toda streli Gala Korena, Kena Ograjenška, Mateja Hočevarja in še koga so postali plen vratarja Adama Dennisa ali pa so ploščki zleteli mimo gola. Sredi tretjine so gostje zaigrali bolje, tudi sami nekajkrat ogrozili Aleša Silo, Ljubljančani oziroma Žiga Pešut pa bi lahko do vodstva prišli v 18. minuti, ko so imeli igralca več. Toda trije njegovi poskusi so bili neuspešni, kazen pa je prišla v 20. minuti: gostje so po pičlih 16 sekundah številčne prednosti povedli z 1 : 0.

Pester drugi del

Drugi del je odlično začel Andrej Hebar, ki je slalom med branilci Dornbirna končal še z dobrim strelom. A nadaljevanje ni bilo več tako dobro, gostje so po napaki domačih v obrambi spet povedli z 2 : 1, Ljubljančani pa so spet imeli polne roke dela, da so prišli do novega zadetka. Pripravili so si kup priložnosti, toda Gregor Koblar, Damjan Dervarič, Kenneth MacAuley, Aleš Mušič in Miha Verlič so vse zgrešili. Razen Kena Ograjenška, ki je že po izteku kazni za Dornbirn iz bližine zadel za 2 : 2.

Ta izid je kar sam ponujal izhodišče za še en poraz domačih z 2 : 3; gostje so to tudi storili in že po 35 sekundah zadnje tretjine dosegli tretji zadetek, a so nato hitro dodali še četrtega. Zmaji so v 57. minuti s tretjim golom le ublažili poraz, gledalci pa so ob strelu Verliča v 59. minuti sicer burno protestirali, češ da se je plošček odbil iz gola nazaj v polje, a se sodniki niso odločili za ogled posnetka.

V nedeljo čaka Ljubljančane dolga pot na skrajni zahod Avstrije, kjer bo njihov nasprotnik znova Dornbirn, že v ponedeljek pa se bodo zmaji nato ustavili še dobrih 100 kilometrov bližje domu – v Innsbrucku.

Deli s prijatelji