LIGA EBEL

Hokejisti Olimpije izgubili proti Beljaku

Objavljeno 10. januar 2014 23.04 | Posodobljeno 10. januar 2014 23.06 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid je bil 5 : 6.

Utrinek s srečanja.

SARAJEVO – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi lige EBEL, ki so jo v sklopu ledenega festivala odigrali v Sarajevu, izgubili z beljaškim VSV s 5 : 6 (1 : 2, 2 : 3, 2 : 1).

Beljak je začel zelo napadalno, plod takšne igre pa sta bila dva zadetka v nekaj minutah. Ko je že kazalo, da se Olimpijina barka potaplja, so se zmaji le prebudili in tudi sami ogrozili vratarja VSV, Ken Ograjenšek pa je nato ob številčni prednosti z močnim strelom tudi znižal.

V nedeljo bo na drugi sarajevski tekmi Olimpijin nasprotnik celovški KAC.

A nadaljevanje je bilo podobno. Ljubljančani so lovili priključek, Beljak pa je prednost spet povečal v 27. minuti. Lov »domačih« in beg Beljaka pa se je nadaljeval; ko so namreč zeleno-beli znižali zaostanek 2 : 4, zadel je še enkrat Ograjenšek, so tekmeci spet pobegnili na tri gole, vendar je gol Žige Pešuta v 36. za 3 : 5 spet pomenil kanček upanja.

Zadnji del je bil razgiban in razburljiv do konca. Aleš Mušič je namreč v 49. minuti znižal na le gol zaostanka, sodniki so sicer gol priznali šele po ogledu posnetka, a kaj, ko je Beljak takoj zatem spet dosegel gol. Nazadnje pa so v festivalu zadetkov v Zetri spet pristavili svoj lonček zmaji: Kenneth Macaulay je bil v 59. minuti dovolj spreten za še eno znižanje, ki pa nazadnje ni prineslo preobrata, saj je Beljak zdržal zadnji nalet ljubljanske ekipe, tudi brez vratarja, ter tekmo dobil s 6 : 5.

Deli s prijatelji