ALPSKO SMUČANJE

Hirscherju nočni slalom na Sljemenu, Slovenca brez točk

Objavljeno 06. januar 2015 20.25 | Posodobljeno 06. januar 2015 20.26 | Piše: STA, Mo. S.

Branilec skupne zmage Marcel Hirscher je s slalomsko zmago znova prevzel mesto vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Marcel Hirscher.

ZAGREB – Marcel Hirscher je še tretjič zapored postal zmagovalec nočnega slaloma pod žarometi za svetovni pokal alpskih smučarjev na zagrebškem Sljemenu. Avstrijec je vodil že na prvi progi, v finalu pa je ubranil vodstvo ter potrdil prvo zmago v novem letu, karierno 15. slalomsko zmagoslavje v svetovnem pokalu.

Drugo mesto je pripadlo Nemcu Felixu Neureutherju, ki se je na stopničke zavihtel s četrtim časom prve vožnje, za Hirsherjem pa je zaostal 81 stotink sekunde. Tretji je bil nekoliko presenetljivo Norvežan Sebastian-Foss Solevaag. Norvežan, komaj osmi na prvi progi, je z vrhunsko finalno vožnjo osvojil prve stopničke v karieri z zaostankom sekunde in štirih stotink.

Branilec skupne zmage Hirscher je s slalomsko zmago znova prevzel mesto vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala. Norvežan Kjetil Jansrud, ki v slalomu ne tekmuje, na drugem mestu zaostaja 52 točk. Neureuther je ohranil vodstvo v posebni slalomski razvrstitvi, Hirsher se mu je približal na pičle štiri točke. Danes je sicer prišel do svoje še pete zmage v tej sezoni ter 28. v karieri.

Po tekmovalni upokojitvi slovenskega slalomskega veterana Mitje Valenčiča slovenski tabor ne premore tekmovalca, ki bi bil konkurenčen v moškem slalomu in bi se prebil vsaj med prvo trideseterico. Oba Slovenca, Matic Skube in Miha Kürner, sta bila prepočasna za finale.

Deli s prijatelji