SP V HOKEJU

Hej, hej, Rodmana sta v mestu!

Objavljeno 03. maj 2013 21.31 | Posodobljeno 03. maj 2013 21.37 | Piše: Rok Tamše

Na predvečer uvodne tekme na SP sta se slovenski hokejski reprezentanci priključila še Marcel in David Rodman.

STOCKHOLM – Pa sta končno prispela v tabor slovenske reprezentance! Hokejska prvaka druge nemške lige z Bietigheimom, Marcel in David Rodman, sta zvečer prispela na Švedsko, kjer ju že jutri čaka nova preizkušnja – uvodna tekma Slovenije na svetovnem prvenstvu proti Norveški. Lahko rečemo, da bosta šla z letala direktno na tekmo svetovnega prvenstva.

V torek pozno zvečer sta dvignila lovoriko (že prej tudi pokalno), zdaj pa sta z mislimi že povsem pri reprezentančnih obveznostih. »V končnici sezone sem samo gledal, kateri datum je. V torek sem bil po tekmi tako utrujen, da sem kar obsedel ob ograji. Zdaj je že dobro, čeprav sva bila danes na poti. Ampak mislim, da bo jutri vse v redu. Po eni strani je dobro, da sva sredi tekmovalnega pogona, po drugi pa je tudi v redu, če imaš kakšen dan odmora več,« je povedal Marcel, v Skandinavijo pa je prinesel tudi pozlačeno čelado, ki jo je prejel kot najboljši strelec svojega moštva.

Tekme v končnici so si sledile vsak drugi dan, treningov ni bilo več, brata Rodman pa sta z igro, podajami in zadetki prispevala levji delež k osvojitvi naslova prvaka. Marcel je po poškodbi dimelj pred tedni po njegovih besedah zdaj ujel optimalno pripravljenost, David pa tudi pravi, da je nedavni pretres možganov že preteklost.

»Sezona je bila uspešna, imel pa sem tudi kar nekaj zdravstvenih težav. To je zdaj za mano. Zaradi pretresa možganov nimam več nobenih težav. Verjamem, da sta nama dva dneva počitka prišla zelo prav. Takoj sva preklopila na reprezentančne obveznosti. Poznava sistem igre, ki ga goji selektor, točno veva, kakšne so najine naloge, tako da ne bo nobenih težav s prilagajanjem,« je prepričan David, ki meni, da je sistem tekmovanja s sedmimi reprezentancami v skupini boljši kot prej. 

 

Deli s prijatelji