LIGA EBEL

Gradec ugnal hokejske zmaje, a ostal brez končnice

Objavljeno 03. marec 2015 23.25 | Posodobljeno 03. marec 2015 23.25 | Piše: STA, S. U.

Zeleno-bele zdaj čaka daljši premor, saj se bo državno prvenstvo nadaljevalo šele konec marca.

GRADEC – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 10., zadnjega kroga drugega dela lige EBEL na gostovanju v Gradcu izgubili z 1 : 2 (1 : 1, 0 : 0, 0 : 1). Ljubljanski hokejisti so danes končali mednarodno sezono. Zeleno-bele zdaj čaka daljši premor, saj se bo državno prvenstvo nadaljevalo šele konec marca. Ljubljančani se bodo v polfinalu merili s Celjani.

V dvorani Liebenau je bilo precej več v igri za domače. Ti so lovili zadnjo vstopnico za četrtfinale in na daljavo bili boj s Celovčani in Dornbirnom. A začetek je bil hladna prha za domače, saj so gostje, ki so v Gradcu igrali brez osmih igralcev na seznamu poškodovanih, za nameček pa ni bilo niti kapetana Aleša Mušiča, ki si je v nedeljo zvil gleženj, že v četrti minuti šokirali domače gledalce in navijače, ko je na šele tretji tekmi v ligi EBEL svoj prvi gol dosegel Aljaž Ogrizek.

Domači, ki so z enim ušesom spremljali tudi celovški obračun, so do izenačenja prišli po dvomljivih izključitvah gostov, kar jim je prineslo 72 sekund igre z dvema igralcema več, silovit strel pa je prinesel gol, ko je prvič klonil mladi Tomaž Trelc. V zadnjem delu so domači ob spoznanju, da Dornbirn vodi v Celovcu, zaigrali zelo napadalno in pritiskali, a je bil Trelc vselej na pravem mestu. V 59. minuti bi lahko gostje z igralcem manj celo zmagali, v nasprotni napad sta krenila Zanoški in Bishop, toda podaja prvega je bila premalo natančna.

V zadnji minuti, le šest sekund pred koncem, pa veselje za domače. Sodniki so po nekajminutnem pregledu posnetka odločili, da zadetek priznajo. Morda tudi zaradi informacije, da so Celovčani prišli do preobrata in zmage, kar pomeni, da so se oni uvrstili v končnico, Ljubljančani pa bi si za prikazano igro na zadnji tekmi tudi zaslužili zmago.

Deli s prijatelji