LIGA EBEL

Gostje iz Beljaka premagali Olimpijo

Objavljeno 16. januar 2015 22.59 | Posodobljeno 16. januar 2015 22.59 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid srečanja je bil 4 : 2.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 39. kroga lige EBEL izgubili z beljaško ekipo VSV z 2 : 4 (1 : 1, 0 : 1, 1 : 2).

Tekma med edinim slovenskim moštvom v ligi EBEL in koroško ekipo, ki se silovito bori za preboj med najboljših šest po prvem delu, bi morala biti po načrtih ljubljanskega kluba tudi del zimskega dogajanja na prostem, a so jo zaradi napovedanega slabega in pretoplega vremena preselili pod streho v dvorano Tivoli. Selitev je nazadnje bolj ustrezala gostom, ki so se maščevali zmajem za poraz na domačem ledu pred dvema mesecema in pol.

Ljubljančani so le na trenutke igrali tako dobro in borbeno, da so bili enakovredni gostom. V prvi polovici tekme sicer še ni bilo kritično, saj so po hitrem vodstvu gostov že sredi tretjine izenačili. Številčne premoči sicer niso izkoristili, so pa zadeli takoj, ko se je Gerhard Unterluggauer vrnil na led, plošček je v mreži končal po strelu Matica Podlipnika. Pripravili pa so si še nekaj polpriložnosti pred vrati Jeana Philippa Lamoureuxa. Tudi Andy Chido pri domačih je bil razpoložen in po prvih 20 minutah je bil izid neodločen.

Toda že kmalu na začetku drugega dela so Beljačani dosegli nov gol, potem ko je Benjamin Petrik pobegnil in rutinirano premagal Chioda. Zmaji so se trudili, toda njihovi tekmeci so spretno in brez večjih težav ustavljali napade.

Podobno je bilo tudi v zadnjem delu. Želje zeleno-belih, da bi spremenili izid in morda tudi potek tekme, je v 43. minuti ob izkoriščeni igri z igralcem več presekal Unterluggauer. Beljak je nato spet brez večjih težav obdržal naskok dveh golov, Ljubljančani pa so ob prvi pravi akciji v tej tretjini deset minut pred koncem sicer potisnili plošček v gol skupaj z vratarjem Lamoreuxom, vendar sodniki gola niso priznali. Vseeno se zmaji še niso predali, v 57. minuti pa je kapetan Aleš Mušič spretno podstavil palico po strelu Podlipnika za znižanje na 2 : 3.

A upanje je bilo kratko, že 20 sekund za tem, ko so domači v 59. minuti poskušali še brez vratarja doseči tretji gol, so namreč naredili napako, podarjeni plošček pa je Darren Haydar poslal v prazen gol in odločil tekmo.

Ljubljančani bodo v naslednjem krogu v nedeljo gostovali v Innsbrucku.

Deli s prijatelji