BIATLON

Fourcade razred zase, Fak četrti

Objavljeno 07. december 2014 12.50 | Posodobljeno 07. december 2014 12.50 | Piše: STA, P. Pa.

Nov slovenski uspeh je dopolnil Klemen Bauer na 12. mestu.

Jakov Fak.

ÖSTERSUND – Jakov Fak je na zasledovalni tekmi na 12,5 kilometra svetovnega pokala v biatlonu v švedskem Östersundu osvojil četrto mesto. Nov slovenski uspeh je dopolnil Klemen Bauer na 12. mestu. Francoz Martin Fourcade je bil znova razred zase. Po zmagi v sprintu je zmagal tudi v zasledovanju.

Oba slovenska predstavnika na današnjem zasledovanju sta odlično opravila s prvim delom tekme, saj sta brez napak streljala leže in pokrila vseh deset tarč. Fak si je na sobotni sprinterski preizkušnji, kjer je z brezhibnim strelskim izkupičkom pokazal odlično strelsko formo, s tretjim mestom priboril odlično izhodišče. Formo je prenesel tudi na zasledovalno preizkušnjo, z brezhibnim streljanjem je po prvem krogu prevzel vodstvo, ki ga je s pokritimi petimi tarčami ubranil tudi po drugem krogu.

Fak je na strelišče po tretjem krogu prišel kot prvi ter pokril prve štiri tarče stoje, zadnji strel pa je šel mimo in je tako moral prvič v kazenski krog. Tudi Bauer je pokril vseh deset tarč leže in se s 26. mesta zavihtel na 12. V prvi strelski preizkušnji stoje pa je tako kot Fak zgrešil eno tarčo in je moral v kazenski krog.

Najboljši slovenski biatlonec je boj za zlato kolajno izgubil na četrti strelski postaji, ko je zgrešil dve tarči stoje in je moral znova v kazenski krog. Zmagovalec sprinterske preizkušnje in najboljši biatlonec pretekle zime Francoz Martin Fourcade, ki je tekmovalca iz hrvaškega Mrkopalja v Gorskem kotarju dohitel po tretji postaji, je po dveh napakah Slovenca prevzel vodstvo ter na koncu tudi zmagal. Fak je zadnji krog začel s četrtega mesta, ki ga je nato z močnim ciljnim sprintom tudi osvojil. Bauer, z dvema zgrešenima streloma, je slovenski uspeh dopolnil z 12. mestom.

Pred Faka sta se uvrstila še Rus Anton Šipulin na drugem mestu in Norvežan Emil Hegle Svendsen na tretjem. Fourcade pa je bil razred zase, saj je zmagal s štirimi zgrešenimi streli.

Deli s prijatelji