PRAZNIK

FOTO: Zavarovalnica Triglav v Planico pripeljala 3000 mladih

Objavljeno 20. marec 2014 20.19 | Posodobljeno 20. marec 2014 20.21 | Piše: S. N.

Še posebej so jih razveselili naši skakalci, ki so se z njimi fotografirali in jim podelili tudi nekaj avtogramov.

PLANICA – V Planici se je danes z uradnim treningom in s kvalifikacijami začel slovenski skakalni praznik image, njegovo odprtje pa so zaznamovali tudi otroci. Zavarovalnica Triglav je tudi letos s kar 60 avtobusi v Planico peljala več kot 3000 mladih, ki so pod Poncami v navijaškem vzdušju preživeli športni dan. Med njimi je bilo tudi sedem skupin s posebnimi potrebami in devet velikih družin z vseh koncev Slovenije.

Prevc je rad med mladimi

Še posebej so jih razveselili naši skakalci, ki so se z njimi fotografirali in jim podelili tudi nekaj avtogramov. Kot je povedal Peter Prevc, je Planica zanj posebna že zaradi tega, ker je v Sloveniji, otroci pa so tisti navijači, ki so mu še posebej pri srcu. »Zelo rad grem mednje in se po tekmi družim z njimi, kolikor mi seveda dopušča čas. Njihovo veselje ob tem, ko se jim skakalci posvetimo, mi vedno daje nov zagon, novo željo po vrhunskih rezultatih,« je dodal.

V Planico so jih pripeljali že več kot 80.000

V Zavarovalnici Triglav ocenjujejo, da so v več kot 30 letih v Planico pripeljali že več kot 80.000 navijačev. »Veseli nas, da že desetletja razveseljujemo množice otrok. Omogočamo jim obisk Planice, ogled smučarskih skokov in prijetno druženje v  naravi. Tu se lahko srečajo z vrhunskimi tekmovalci in ostalimi športnimi navdušenci ter vrstniki. Razsežnosti spektakla, ki ga navadno spremljajo le prek medijev, se na današnji četrtek lahko udeležijo v živo. S tem  se povečuje njihovo zanimanje za šport in zdrav način življenja,« pa je ob tem povedal Stanislav Vrtunski, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Deli s prijatelji