TROJNE STOPNIČKE

FOTO: Poglejte, kaj je moral narediti zaradi naših skakalk

Objavljeno 14. februar 2016 19.29 | Posodobljeno 14. februar 2016 19.29 | Piše: STA, S. U.

Glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance je držal obljubo.

LJUBNO  Avstrijska smučarska skakalka Daniela Iraschko-Stolz je zmagala na deževni drugi tekmi za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji. Drugo mesto je osvojila Maja Vtič, zmagovalka sobotne tekme, tretja je bila Avstrijka Chiara Hölzl. Špela Rogelj je bila peta.

»Zelo sem zadovoljna z današnjo tekmo. Drugi skok je bil super. Na začetku ni kazalo, da bodo spet stopničke. Preostali dve skakalki sta naredili slabša skoka. Še eno drugo mesto, kar je odlično,« so bile uvodne misli slovenske junakinje ljubenskega vikenda, ki je kljub močnemu dežju pohvalila skakalnico: »Skakalnica je bila izvrstno pripravljena. Razmere so bile dobre. Kompliciranje okrog opreme je še najtežavnejše, saj moraš paziti, da nisi moker, in se ves čas preoblačiti. To je zame največji minus takšnega vremena. Na skoke pa to ni vplivalo.«

Vtičeva je zdaj tudi nova rekorderka skakalnice. Za pol metra je popravila prejšnjo znamko Američanke Sarah Hendrickson iz leta 2012, ki je pri 95 metrih pristala še na stari napravi; toliko je danes skočila tudi Iraschko-Stolzeva. »Že takoj, ko sem bila z mize, sem vedela, da bo šlo daleč, v drugem delu me je še odnašalo. Malo pa mi je žal, da nisem tvegala doskoka. Se bom pa nekaj naučila iz tega,« je o tem dejala 27-letna Dolenjka.

Smo pa opazili tudi glavnega trenerja ženske reprezentance Staneta Baloha, ki je držal obljubo, da si bo ob stopničkah naših skakalk nadel lasuljo.

Deli s prijatelji