ČUSTVENO

FOTO: Nikar ne joči, Tina, saj si naša šampionka

Objavljeno 16. marec 2013 18.41 | Posodobljeno 16. marec 2013 18.43 | Piše: Ma. F.

Ob letošnjih uspehih Tine Maze ni razloga za razočaranje, ampak so zgolj veselje.

LENZERHEIDE – Tina Maze bo letošnjo sezono svetovnega pokala končala kot skupna, veleslalomska in superveleslalomska zmagovalka, prva je tudi v kombinaciji, druga pa v smuku in slalomu. Po tretjem mestu na predzadnji tekmi sezone na finalu v Lenzerheideju je postavila nov rekord: s 23 zmagovalnimi stopničkami je zdaj najboljša smučarka vseh časov. Kljub vsem uspehom pa si je Črnjanka danes želela osvojiti tudi slalomski kristalni globus, vendar sreča tokrat ni bila na njeni strani. Razočaranje je bilo veliko, vendar se je naša najboljša smučarka vseh časov nato le razvedrila in spet pokazala nasmeh. Kakopak ne, njeni letošnji uspehi pač ne ponujajo razloga za razočaranje, ampak zgolj veselje.

Tina pa je kmalu po slalomski preizkušnji na družabnem omrežju Twitter zapisala, da je slalom težka disciplina, če ji nisi stoodstotno predan. Čestitala je »bambini« Mikaeli Shiffrin za osvojeni mali kristalni globus in dopisala, da se počuti premagano.

Za sabo pustila tudi Maierja

Mazetova je v tej sezoni izboljšala dva rekorda avstrijske legende Hermanna Maierja iz sezone 1999/2000. Dva tisoč točk je že pred časom krepko presegla, zdaj pa je s 23 uvrstitvami med prve tri v sezoni za ene zmagovalne stopničke prav tako pred Maierjem.

Deli s prijatelji