ZLATA LISICA

FOTO: Nasmejana Tina si je vzela čas za navijače

Objavljeno 01. februar 2014 17.37 | Posodobljeno 01. februar 2014 17.54 | Piše: STA, Ma. F.

Organizatorjem se je za trud v ciljni areni zahvalil slovenski predsednik Borut Pahor.

KRANJSKA GORA – Po odpovedi današnjega veleslaloma na Zlati lisici v Kranjski Gori so misli tekmovalk in organizatorjev že usmerjene v jutrišnji slalom. Tudi Tina Maze se z odpovedjo ni preveč obremenjevala, ampak si je vzela čas za svoje oboževalce, ki so si želeli njenega avtograma in skupinskega fotografiranja. Našemu fotografu pa sta poleg Tine razposajeno pozirali tudi nekdanji smučarki Alenka Dovžan in Urška Hrovat.

Slalom bo lažje pripraviti

Direktor ženskega dela svetovnega pokala Atle Skaardal in Gorazd Bedrač, vodja tekmovanja, sta medtem dejala, da so se že začele priprave na nedeljski slalom.

»Slalom bo lažje pripraviti, ker je proga krajša, potrebnih je 500 ali 550 metrov dolžine, kar je manj od polovica veleslaloma. Prav tako je manjša hitrost in zato je varnost lažje zagotoviti. Če bomo imeli malo pomoči matere narave, bomo lahko pripravili slalom. Žal pa je napovedan ledeni dež do sredine noči. Temperature bodo upadle pod ledišče, zato bo nato znova snežilo. Pravijo, da bo padlo med 10 in 30 cm v naslednjih 24 urah. Ker je podlaga še vedno trda, ne toliko sicer, kot je bila pred dvema dnevoma, bi lahko pripravili tekmo. Odločitev bo odvisna od količine snega na progi,« je napovedal Skaardal.

Organizatorjem se je za trud v ciljni areni zahvalil tudi slovenski predsednik Borut Pahor.
 

Deli s prijatelji