NAROD SMUČARSKIH SKAKALCEV

FOTO: Mladi slovenski orli in orlice so svetovni prvaki!

Objavljeno 06. februar 2017 10.21 | Posodobljeno 06. februar 2017 10.31 | Piše: S. U.

Nov dan, novo zlato za slovenske skoke.

PARK CITY – Medtem ko je večina med nami spala, smo dobili nove mlade svetovne prvake. Nika Križnar, Tilen Bartol, Ema Klinec in Žiga Jelar so na zadnji tekmi smučarjev skakalcev in skakalk na mladinskem svetovnem prvenstvu v ameriškem Park Cityju osvojili naslov med mešanimi ekipami. Slovenija je tako ubranila naslov, poroča Smučarska zveza Slovenije.

Slovenska četverica je bila pred tekmo glavni favorit za zlato medaljo in je tudi ponovila uspeh z lanskega prvenstva v Rašnovu v Romuniji, ko je bila prvič izpeljana mešana ekipna tekma in so se naslova prepričljivo veselili Križnarjeva, Bor Pavlovčič, Klinčeva in Domen Prevc.

Jelar je bil z 248,7 točke najboljši posameznik v slovenski zlati ekipi, ki je zbrala 925,3 točke. Srebro je osvojila Nemčija z zaostankom 34,7 točke, bron pa Japonska, ki je za Nemčijo zaostala 50,1 točke.

Za Slovenijo je to druga zlata medalja, skupno pa peta na letošnjem prvenstvu. Mladinski svetovni prvaki so postali fantje na ekipni tekmi, dekleta so bila druga, srebrna je bila tudi Klinčeva na posamični tekmi, bron je prispevala Križnarjeva.

Deli s prijatelji