HOKEJ DP

FOTO: Jesenice osmešile Olimpijo in ji nasule 10 golov

Objavljeno 06. april 2017 23.29 | Posodobljeno 06. april 2017 23.29 | Piše: STA, S. U.

Olimpija, navajena porazov iz lige EBEL, je doživela katastrofo še na prvi tekmi finala državnega prvenstva.

LJUBLJANA – Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi finalni tekmi državnega prvenstva v Ljubljani premagali Olimpijo z 10 : 5 (3 : 1, 4 : 2, 3 : 2) in povedli z 1 : 0 v zmagah.

Finale državnega prvenstva, nekoč eden vrhuncev športne sezone v Sloveniji, je zdaj le še bleda senca nekdanjega velikega rivalstva. Vseeno se je za prvo odločilno tekmo v dvorani Tivoli zbralo za Ljubljano nadpovprečno število navijačev, tudi s številčno skupino pristašev v rdečem, ki so bili po končanem festivalu zadetkov tudi precej bolj zadovoljni.

Jeseniški hokejisti so tako brez večjih težav dobili prvo tekmo in nasprotnikom odvzeli prednost domačega ledu. Po scenariju tekme z eno nekoliko nezbrano in eno zelo nezbrano obrambo so sledili še trije zadetki; spet so najprej domači znižali, gostje pa so postavili piko na i z devetim in desetim golom v 56. in 57. minuti.

Finale igrajo na tri zmage; druga tekma bo v nedeljo v dvorani Podmežakla, tretja 12. aprila spet v Ljubljani. Če bo potrebno, bosta o prvaku odločali še tekmi 14. aprila na Jesenicah in 16. aprila v Ljubljani.

Deli s prijatelji