DVA GLOBUSA

FOTO: Ilkina mama je tri četrt sezone prejokala

Objavljeno 24. marec 2017 21.14 | Posodobljeno 24. marec 2017 21.14 | Piše: Mo. S.

Je taka sezona sploh ponovljiva?

Za slovensko smučarsko šampionko Ilko Štuhec je naravnost sanjska sezona. Česa takega najbrž ni pričakovala niti sama, a zdaj smo vsi skupaj le videli, da je ves njen trud poplačan. Oba mala kristalna globusa je tako zdaj pokazala tudi Slovencem.

Ob vrnitvi domov so alpski smučarji za novinarje strnili svoje vtise in Ilka je še enkrat poudarila, da taka pač je – pozitivna in vesela. In to ni nobena krinka. »Dejstvo je, da sem se do zdaj že marsikaj naučila o sebi in o svoji okolici. Tako najlažje sprejemam in doživljam stvari. Ni bilo težko držati motivacije in dobre volje. Tako kot je začarani krog, ko ti najbolj ne gre, je tudi začarani krog, ko ti 'laufa'. Mislim, da se je to tudi zgodilo,« je povedala. Še vedno pa se ne zaveda povsem, kaj je dosegla, je priznala.

Njen trener Grega Koštomaj je dodal, da je Ilka pač spoznala, da sta za rezultate potrebni samozavest in sproščenost. Ter seveda dobri pogoji na pripravah. »Kakšnih čudežnih prijemov pa ni bilo. Vztrajam pri tem odgovoru,« je šaljivo dodal, Ilkina mama Darja Črnko pa je priznala, da ni mogla brzdati čustev in da je tri četrt sezone prejokala.

Deli s prijatelji