DEFINITIVNO VEČ

FOTO: Ilka razjasnila dilemo o malem kristalnem globusu

Objavljeno 16. marec 2017 20.31 | Posodobljeno 16. marec 2017 20.31 | Piše: STA, S. U.

»Drugo mesto je super in mislim, da teh pet točk ni bilo izgubljenih danes.«

ASPEN – V Aspnu je bil na sporedu še zadnji superveleslalom sezone. Ilka Štuhec je tekmo začela v rdeči majici in z lepimi možnostmi za osvojitev malega kristalnega globusa. Mariborčanka je tekmo končala na drugem mestu, kar pa ni bilo dovolj za osvojitev še tretjega globusa. Zmagala je Tina Weirather iz Liechtensteina, ki je osvojila tudi lovoriko.

Edina izzivalka za to lovoriko je bila Weiratherjeva, ki je za Mariborčanko po šestih superveleslalomih zaostajala 15 točk. Z zmago je osvojila svoj prvi mali globus, Štuhčevo je prehitela za vsega pet točk. Z današnjimi 80 točkami pa si je Mariborčanka tudi teoretično že zagotovila drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

»Definitivno bi se dalo kakšen del odsmučati še malo bolje, ampak nimam si česa očitati. Drugo mesto je super in mislim, da teh pet točk ni bilo izgubljenih danes, ker je bila sezona dolga, naporna in se čisto vedno ni tako dobro izteklo,« je bila prva izjava Štuhčeve, ki je v tej sezoni osvojila dva globusa, smukaškega in kombinacijskega.

Na sedmih superveleslalomih v tej sezoni je dvakrat zmagala, dvakrat je bila na stopničkah z drugim in tretjim mestom, ob tem je bila še po enkrat peta in sedma. Najslabša, 22., je bila na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu.

Smukaški globus je osvojila v sredo, ko je vso konkurenco premagala na zadnji smukaški tekmi v sezoni: »Nekega velike slavja ni bilo, ker smo imeli danes za oddelati še eno resno tekmo. Obveznosti, kolikor jih je bilo tukaj okoli v cilju, smo opravili in se potem normalno pripravljali na današnji dan, tako kot že vse leto. Tako kot vedno sem pogledala prvo tekmovalko, da sem malo videla, kako gre proga, potem pa se koncentrirala na svoj nastop, da se vržem dol, pokažem najboljše, in to je to.«

Drugače pa je Štuhčeva razjasnila tudi dilemo o tem, kateri dosežek ima večjo težo, naslov svetovne prvakinje v smuku ali osvojeni smukaški globus: »Globus. Definitivno vedno, ker gre za celotno sezono. Svetovno prvenstvo je sicer velika tekma, ki je na vsaki dve leti, ampak na koncu je en sam dan. Globus je definitivno več.«

Deli s prijatelji