LIGA EBEL

FOTO: Hokejisti Olimpije spet poraženi

Objavljeno 11. januar 2015 21.23 | Posodobljeno 11. januar 2015 21.24 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid srečanja je bil 2 : 4.

LJUBLJANA – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 38. kroga lige EBEL izgubili z dunajsko ekipo Vienna Capitals z 2 : 4 (0 : 0, 0 : 4, 2 : 0).

Kako se bo razvijala tekma, so pokazale že uvodne minute. Domači, manjkala sta poškodovana Matej Hočevar in Tom Zanoški (status drugega vratarja pa ima po novem, odkar je Aleš Sila odšel na Madžarsko, Tomaž Trelc), so sicer skušali z nekaj akcijami presenetiti vratarja Matthewa Zabo, vendar brez učinka. Terensko premoč so imeli gostje, vendar se je domači vratar Andy Chiodo v prvem delu izkazal z nekaj obrambami in ohranil izid 0 : 0.

Zaostajali že 0 : 4

A takšen izid je bil na semaforju le do 35. sekunde drugega dela. Takrat je zadel Peter Macarthur. Dunajčani so brez težav prihajali pred vrata Chioda, nizali akcije in nevarne strele, pa tudi gole. Sredi tekme so ob igralcu več povedli z 2 : 0, nato po zmedi v domači obrambi tretji odbitek spravili za hrbet Chioda, za piko na i pa že v 37. minuti povišali na 4 : 0.

V zadnjem delu je dolgo časa kazalo, da se bodo domači morali zadovoljiti z visokim porazom brez doseženega zadetka. Dunajčani so namreč brez večjih težav vzdrževali razliko, čeprav so spustili ritem in pred vrati Chioda niso bili tako nevarni. Nato pa je Selan vendarle poskrbel, da gostujoči vratar Zaba domov ni odšel z nedotaknjeno mrežo. V zadnji minuti je poraz ublažil še Anže Ropret.

V naslednji tekmi se bodo zmaji v petek, 16. januarja, doma pomerili z Beljačani.

Deli s prijatelji