BLEJSKA DVORANA

FOTO: Anže Kopitar na treningu pred odhodom v ZDA

Objavljeno 27. avgust 2013 18.01 | Posodobljeno 27. avgust 2013 18.01 | Piše: Boštjan Fon

Pridobivanje telesne moči, vzdržljivosti, eksplozivnosti ter piljenje hokejskih veščin so stalnice v karieri hokejista.

BLED – Blejska hokejska dvorana, to mesto je pred kratkim z nakupom nepremičnine postalo domovanje družine Kopitar, je sredi poletnih dni nudila hlad pod petami. Toda na prvi pogled hladen ambient dvorane je rezalo sikanje drsalk, pokanje strelov na vrata in kapljanje znoja.

Trening z očetom

»Zimska sezona pred nami bo res zanimiva zaradi nastopa na olimpijskih igrah. Veliko igralcev ima klube v tujini in se nadejam, da bodo pravi čas v pravi formi. Tisti fantje, ki so bili danes na treningu, pa klubov še nimajo in verjamem, da jih bodo kmalu dobili,« je povedal selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar. O pripravah sina Anžeta na novo NHL sezono pa je dodal: »Delo je potekalo po načrtih. Menim, da sva dobro delala. Verjetno letos do novembra sploh ne bom šel v ZDA, ker imam doma precej dela z reprezentanco.«

Garajo kot črna živina

Hokejisti na ledu, niti Anže Kopitar ni izjema, v poletnih mesecih garajo kot črna živina. Pridobivanje telesne moči, vzdržljivosti, eksplozivnosti ter piljenje hokejskih veščin so stalnice v karieri hokejista. Kopitarja v Los Angelesu, če ne bo prišel popolnoma individualno pripravljen, ne bodo prav lepo gledali, zato se je v teh tednih mudil na športnem stadionu za blejskim gradom ali v dvorani in fitnesu. Le ko je obiskal brata Gašperja na Švedskem za njegov rojstni dan, je malce izpregel. Malce, vseeno pa je opravil dva treninga v Skandinaviji.

Ne ve še, kako bo potoval v Soči

»Veliko lažje se je pripravljati, ko veš, kdaj se sezona začne, in ne kot lani, ko nismo vedeli iz tedna v teden, kdaj se bo liga NHL začela,« je povedal Anže. »Na celotno sezono se še nisem oziral, niti na nastop na olimpijskih igrah. Zame je trenutno pomemben uvod v sezono, do februarja je še dolgo. Kot sem videl na zadnjih olimpijskih igrah, ko so nastopili igralci iz NHL, so celo zamudili otvoritveno ceremonijo.«

»Mislim pa, da ni povsem znano, kako bomo hokejisti iz lige NHL sploh potovali v Soči. Slovenija nima petindvajset igralcev iz lige NHL, da bi si lahko privoščili reprezentančni kamp kot pripravo na olimpijske igre,« je dejal Anže in dodal, da ima reprezentanca Slovenija v novembru svoj termin za priprave, a da na njih njega zagotovo ne bo. Zaključil je z besedami, da gre v Los Angeles tokrat z ženo Ines in Gusteljnom, njunim kužkom.


 

 

Deli s prijatelji