SVETOVNI PRVAK

Flisar: Zdaj sem v šoku

Objavljeno 06. februar 2015 21.30 | Posodobljeno 06. februar 2015 21.30 | Piše: STA, Ma. F.
Ključne besede: Filip Flisar

Njegov prijatelj in partner pri treningu Čeh Tomaš Kraus je hudo padel, tako da so ga morali odpeljati v bolnišnico.

AROSA – Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na tekmi svetovnega pokala v Arosi v krosu, disciplini, v kateri je 25. januarja v Kreischbergu osvojil naslov svetovnega prvaka, zasedel 21. mesto.

»Čeprav je 21. mesto dosežek, s katerim nikakor ne morem biti zadovoljen, ni nobene panike, nobenega posebnega razočaranja. Čutil sem nekaj utrujenosti, še vedno imam telefone, sporočila in take stvari, a se ne bom pritoževal. Danes nisem bil pravi, vsekakor pa je bila že skupina taka, da napredovanje ni bilo nekaj samoumevnega. Jaz sem sicer nekaj novega poskušal na startu, poskusil sem s tehniko brez porivanja, a se mi ni izšlo. Enkrat ti uspe, kot mi je v Kreischbergu, drugič ne, tako je. Z novostmi je treba poskušati,« zaradi rezultata ni bil posebej nezadovoljen svetovni prvak.

Hud padec Krausa

A njegovo razpoloženje je kvaril drug dogodek. Njegov prijatelj in partner pri treningu Čeh Tomaš Kraus je namreč hudo padel, tako da so ga morali odpeljati v bolnišnico. »To zame pomeni velik stres. Zlomil si je stegnenico in ima že danes zvečer operacijo. Težka poškodba, a bi bila lahko še hujša. Padec je bil grozljiv, mislili smo, da si je zlomil vse kosti, kar jih ima,« je dejal Flisar, ki bo v soboto naredil vse, da bi izboljšal vtis. »Jutri bom imel nekoliko lažjo skupino, a ne lahko. Dva Rusa, tudi drugega na današnji tekmi Ridzika, in Nemca Paula Eckerta, ki je bil na svetovnem prvenstvu tudi v finalu.«
 

Deli s prijatelji