SLAB START

Flisar padel, ostal brez vrhunske uvrstitve

Objavljeno 14. februar 2015 13.03 | Posodobljeno 14. februar 2015 13.03 | Piše: STA, T. L.

Na koncu je osvojil 25. mesto.

ÅRE – Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je tudi na prvi tekmi svetovnega pokala v švedskem Åreju ostal brez uvrstitve v četrtfinale. Mariborčan je v osmini finala padel po enem izmed skokov. Kakšnih hujših posledic pri padcu ni utrpel, saj je prismučal v cilj, a žal brez vrhunske uvrstitve.

Najboljši slovenski smučar prostega sloga je odlično nastopil v petkovih kvalifikacijah, na katerih je postavil drugi čas dneva, današnji izločilni boji pa se niso razpletli po načrtih Mariborčana, ki je pred dvema letoma v Åreju že zasedel peto oziroma četrto mesto.

Flisar je bil v napovedih po kvalifikacijah skorajda preroški, saj je na zahtevni progi napovedal tudi padce: »Proga je bolj smukaška, ledena, divja zelo hitra, čisto nasprotje Arose, tako da mi leži. Že trening rundo sem imel dobro, potem pa sem kvalifikacije odpeljal normalno in očitno je to bilo to. Proga je v redu, a bomo videli, kako bo, saj bo vse skupaj malo divje. Toliko je ledu in tako je strma, da bo za prehitevanje bolj slabo oziroma bodo ljudje bolj padali.«

Na treh tekmah svetovnega pokala po svetovnem prvenstvu v Kreischbergu, kjer je pokoril vso svetovno konkurenco, je Flisar obstal v osmini finala. V Åreju bo v nedeljo na sporedu še ena preizkušnja.

Deli s prijatelji