VELESLALOM

Favoritu Ligetyju se je zalomilo

Objavljeno 14. december 2013 11.14 | Posodobljeno 14. december 2013 15.40 | Piše: T. L.

Ted Ligety je odstopil, pa tudi edini Slovenec Kranjc ni dosegel cilja.

Veselje Teda Ligetyja.

VAL D'ISERE – Američan Ted Ligety je na veleslalomski preizkušnji v Val d'Iseru s številko ena odstopil, do cilja pa ni zmogel niti drugi tekmovalec na štartni listi, Aksel Lund Svindal. Tretji favorit in že dvakrat zapored najboljši v skupnem seštevku svetovnega pokala Marcel Hirscher je darilo obeh tekmecev seveda z največjim veseljem sprejel in z odlično drugo vožnjo deklasiral konkurenco.

Slovenski agoniji ni videti konca

V Val d'Iseru je nastopil le en Slovenec, in sicer Žan Kranjec, a je odstopil. Prva vožnja je bila usodna tudi za Američana Bodeja Millerja. Sicer pa je prvo vožnjo na zelo poledeneli progi končalo 45 smučarjev, 17 pa jih je odstopilo.

Ni pa bilo na današnjem startu Ivice Kostelića in Felixa Neureutherja, kar glede na to, da nikoli nista slovela kot veleslalomista, ni ravno presenečenje.

Po prvi vožnji je vodil Francoz Alexis Pinturault, pred Nemcem Stefanom Luitzem in tretjim pa je Avstrijec Marcel Hirscher

Končna zmaga je torej pripadla Hirscherju, drugi je bil Francoz Thomas Fanara z zaostankom 76 stotink sekunde, tretji pa Luitz.

 

Deli s prijatelji