PRIJATELJSKO

Evropski izziv: risi brez zmage na turnirju

Objavljeno 15. december 2012 18.59 | Posodobljeno 15. december 2012 18.59 | Piše: S. U., STA

Slovenska članska hokejska reprezentanca je v 3. krogu turnirja evropskega izziva v Lyonu po podaljšku izgubila proti Latviji s 3 : 4.

LYON – Slovenska vrsta je na turnirju v Lyonu, kjer igra v oslabljeni postavi brez igralcev iz avstrijske in nemške lige, doživela še tretji poraz. Potem ko je uvodoma gladko izgubila proti Franciji z 1 : 6 in v petek po kazenskih strelih klonila pred Dansko, je danes doživela še poraz po podaljšku.

Slovenija Latvija 3 : 4 (1 : 2, 1 : 1, 1 : 0; 0 : 1)

Športna dvorana Charlemagne, gledalcev 582, sodniki: Bergamelli, Blick, Dehaen, Gielly (vsi Francija).
Strelci: 0 : 1 Skvorcovs (Indrašis, Bičevskis, 7.), 1 : 1 Tavželj (Goličič, Jeglič, 17.), 1 : 2 Sotnieks (Štals, 17.), 1 : 3 Sotnieks (Meija, 22.), 2 : 3 Pavlin (A. Kopitar, G. Kopitar, 35.), 3 : 3 Jeglič (A. Kopitar, Pavlin. 60.), 3 : 4 Indrašis (Bartlis, Porejs, 62.)
Kazenske minute: Slovenija 12, Latvija 10.

Slovenci igrali, Latvijci dosegali gole

V prvem delu je Slovenija igrala, Latvijci pa so dosegali gole. V celotnem delu je imela vrsta selektorja Matjaža Kopitarja občutno premoč na igrišču, o čemer pričajo tudi številni streli na vrata Marisa Jucersa. Nikakor pa z izjemo strela Andreja Tavžlja ob igralcu več v 17. minuti niso znali zadeti. Fantje z Baltika so domala iz prve prave nevarne akcije zadeli. Prvi strel Gunarsa Skvorcovsa je Matija Pintarič odbil nazaj na palico latvijskega napadalca, ki je v nadaljevanju izmenjal dve podaji s soigralcema. Najprej je nato poskusil Miks Indrašis, Pintarič je bil še enkrat na mestu, v gneči pa se je na koncu le najbolje znašel Skvorcovs. Takoj po slovenskem izenačenju so spet Latvijci povedli, saj je Kristaps Sotnieks na sredini prejel plošček na desni, iz prve močno udaril in zadel.

Ob vrnitvi na ledeno ploskev se ni začelo najbolje. Vse agilnejši Latvijci so v zadnjih sekundah izkoristili izključitev Matica Kralja. Še enkrat se je odlično znašel strelec drugega latvijskega gola Sotnieks in močnemu strelu neoviranega branilca Gintsa Meije spremenil smer in plošček še drugič poslal v slovensko mrežo. Sledili sta še izključitvi Blaža Gregorca in Tavžlja, tako da je bila Latvija več kot minuto in pol z dvema igralcema več na ledu. Prav v tem času se je slovenska vrsta znova zbrala, najprej obranila prednost Latvijcev in ob izključitvi Marisa Bičevskisa dosegla še tretji gol na tem turnirju ob številčni premoči na ledeni ploskvi. Anže Kopitar je podal, Žiga Pavlin pa zadel. Sredi druge tretjine je v slovenskih vratih Matijo Pintariča zamenjal Gašper Krošelj.

V zadnjem delu goreča želja, a ...

V zadnjem delu so bili slovenski fantje še podjetnejši. Želja po izenačenju je bila prisotna že ob zadnji vrnitvi na led na tem turnirju. Po nekaj slovenskih priložnostih so Latvijci zaprli igro, nevarnejši pa so bili le ob izključitvi Pavlina. Zadnji dve minuti je Slovenija igrala z igralcem več brez vratarja. Drzna poteza je prinesla gol Žige Jegliča 33 sekund pred koncem in še en podaljšek v Lyonu.

Ta se je začel z izključitvijo Pavlina, tokrat pa slovenska vrsta ni bila uspešna pri branjenju treh proti štirim kot včeraj z Dansko. Slabe pol minute pred koncem kazni je po navidez ponesrečenem strelu Latvijcev plošček prišel na desno do Indrašisa, ki jo je pod Krošljem spravil v gol za zmago in tretje mesto Latvije na tem turnirju. Najboljši igralec v vrsti Slovenije je bil Matic Podlipnik.

Deli s prijatelji